2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
NagyvilágMagyar állampolgárokat ítéltek 10 évre kábítószer-csempészésért Kárpátalján

Magyar állampolgárokat ítéltek 10 évre kábítószer-csempészésért Kárpátalján


Tíz évre ítélt három magyar állampolgárt, köztük a magyar határőrség egy tagját Kárpátalján a bíróság kábítószer-csempészéséért és az ukrajnai megye területén történő terjesztéséért.

börtön2


A három magyar ellen a múlt év júniusában indítottak büntetőeljárást az ukrán hatóságok kábítószer különösen nagy mennyiségben való csempészése és törvénytelen árusítása címén. A férfiak őrizetbe vételük óta rács mögött vannak - adta hírül szerdán az ua-reporter.com ungvári hírportál. Az orgánum idézte Olekszandr Andrisint, a per ügyészét, aki elmondta, hogy a magyar állampolgárok elleni vád bűnszövetségben elkövetett bűncselekmény volt.

A csoportot egy 27 éves határőr irányította, aki a záhonyi határátkelőhelyen teljesített szolgálatot - tette hozzá, megjegyezve, hogy rá 10 év szabadságvesztés és vagyonelkobzás kiszabását kérte a bíróságtól. Az ügyész szerint a határőr bűnös utat választva - ópiumkivonat Ukrajnába való csempészésével és ottani eladásával - akart pénzhez jutni. Az ügyletbe bevont két további magyar állampolgárt - mondta Andrisin -, s kapcsolatba lépett kárpátaljai ismerőseivel, arra kérve őket, hogy keressenek vásárlókat, akik megveszik a kábítószert. Az ismerősök azonban - látszólag beleegyezve - értesítették a rendőrséget.


A határőrt akkor fogták el, amikor a Záhony-Csap határátkelő „zöld folyosóján" Kárpátaljára csempészte a három kilogramm ópiumkivonatot, és át akarta azt adni a színlelt vásárlónak. Az ügyben 2012. szeptember 25-én tartott tárgyaláson az ungvári városi-járási bíróság a határőrt 10 év, két társát 10 és 9 év szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet még nem emelkedett jogerőre.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-10-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite