2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
ItthonMagyar gyerekeket árultak külföldi pedofiloknak!

Magyar gyerekeket árultak külföldi pedofiloknak!

Éveken át szexuális szolgáltatásokra külföldre is közvetített kiskorú fiúkat az a pedofilbanda, amelyet a napokban leplezett le a rendőrség a főváros IV. kerületében - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden az MTI-vel.

pedofilok

A tájékoztatás szerint egy általános iskolai tanár még májusban figyelt fel arra, hogy az egyik diákjának anyagi körülményei megváltoztak, és miután felmerült a gyanú, hogy a tanulónak egy idősebb férfi a "pártfogója", feljelentést tett a rendőrségen. Így találták meg a rendőrök azt az újpesti lakást, ahol a gyerekek több alkalommal is nemi kapcsolatot létesítettek külföldi férfiakkal.

A nyomozás során kiderült, hogy a 14 éves fiú a vele egyidős vagy még fiatalabb fiútársait is magával vitte a IV. kerületi lakásra, a magyar közvetítőjéhez, és ezért ruhákat, újságot, DVD-t, pénz kapott. Ha vitt magával valakit, több pénzt adtak neki.

A 14 éves gyermek vallomása szerint őt egy 35 éves budapesti férfi szervezte be a szexuális szolgáltatásokba, ő egyeztette az időpontokat a lakásán, valamint tolmácsolta a külföldi férfiak kérését is.

A nyomozás során három másik kiskorú fiúról is kiderült, hogy áldozatai a pedofilhálózatnak. A tanúkihallgatáson elmondták, hogy ők is rendszeresen nyújtanak külföldi férfiaknak szexuális szolgáltatást pénzért az újpesti lakásban, ahová vagy a közvetítő, vagy a később a lakás tulajdonosaként azonosított 30 éves férfi kísérte őket.

Az egyik fiú, akit testvére szervezett be, nemcsak Magyarországon, hanem a 35 éves szervező közreműködésével külföldön is létesített nemi kapcsolatot felnőtt férfiakkal - közölte a BRFK.

Révai Mónika őrnagy, a BRFK gyermek- és ifjúságvédelmi osztályának vezetője a nyomozás eddigi eredményét ismertetve az MTI-nek elmondta: a rendőrök múlt pénteken tartottak házkutatást az újpesti lakásban, és lefoglaltak több számítástechnikai adathordozót, fényképezőgépeket, kazettákat, előállították a szexuális szolgáltatások szervezőjét, a lakás tulajdonosát és egy német állampolgárságú férfit is.

pedofilokharom

A német férfit gyanúsítottként hallgatták ki megrontás miatt, mert a rendőrök szerint tudta, hogy a fiúk még kiskorúak, míg a két budapesti férfi ellen - az egyikük szintén szexuális kapcsolatot létesített a gyermekekkel - előzetes letartóztatásuk mellett 18 éven aluli személy sérelmére elkövetett kerítés bűntettének gyanúja miatt folyik az eljárás.

Révai Mónika az MTI-nek elmondta azt is, hogy a magyar rendőrök a nemzetközi pedofilhálózat felszámolása érdekében felvették a kapcsolatot a német hatóságokkal, és a nyomozás várhatóan több más nyugat-európai országot is érint majd.

Az őrnagy közlése szerint évekre visszamenőleg ellenőrzik a gyanúsítottakat, mert nem kizárható, hogy a hálózat már több éve működött.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-11-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite