2020. február 23., - Alfréd
Keresés a tartalomban
NagyvilágMagyar kormányzati szálról beszélt egy török csempészfőnök

Magyar kormányzati szálról beszélt egy török csempészfőnök


Egy a román hatóságok által felszámolt nemzetközi csempészhálózat török származású vezetője állítólag azt mondta, hogy a magyar kormány egyik tagjának veje is egyengette a csempészáru útját - írja hírportálján az erdélyi Krónika. A bukaresti bíróság tizenkét embert helyezett előzetes letartóztatásba parfüm- és cigarettacsempészet miatt.


Az erdélyi Krónika beszámolója szerint a román Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Hivatal pénteken vett őrizetbe tizennégy, parfüm- és cigarettacsempészettel gyanúsított embert, a bukaresti törvényszék pedig szombatra virradóra elrendelte 12 ember, köztük két vámtisztviselő, előzetes letartóztatásba helyezését.


A törvényszék döntésének indoklásában az is szerepel, hogy az ügyészek lehallgatási jegyzőkönyve szerint a nemzetközi csempészhálózat vezetője, a török származású, holland állampolgárságú Vurgun Vedat kijelentette: kapcsolatba lépett az egyik magyar miniszter vejével, akinek állítása szerint lehetősége van elérnie, hogy a csempészárut szállító kamionokat ne vessék alá vámvizsgálatnak.
Vedat szerint azt követően keresték meg a férfit, hogy az egyik ilyen kamion lebukott a vámvizsgálaton. Sem a Krónika, sem pedig az esetről ugyancsak beszámoló Mediafax hírügynökség nem említ neveket az állítólagos magyarországi kapcsolatról.


A tizennégy ember őrizetbe vételét megelőzően a hatóságok 30 házkutatást végeztek Nagyváradon, Nagyszebenben, Calarasi-ban és Bukarestben. A bűnhálózat hamis papírokkal igazolta az áruk eredetét a vámhatóságnál, a csempészett termékeket ez után a romániai és európai piacon értékesítették. A konstancai, illetve belgiumi és hollandiai kikötőkön keresztül négy, hamisított luxusparfümöket tartalmazó konténer érkezett Romániába 2009 augusztusa és 2010 márciusa között, a parfümök összértéke mintegy 8 millió euró.

2010-03-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite