2019. május 19., - Ivó, Milán
Keresés a tartalomban
NagyvilágMagyar motorosok balesete - Elindult az áldozatokat hazakísérő gyászkonvoj Krakkóból

Magyar motorosok balesete - Elindult az áldozatokat hazakísérő gyászkonvoj Krakkóból


Kedden kora délután indult el Krakkóból a lengyelországi motorbaleset három magyar áldozatát hazakísérő gyászkonvoj, amelyben a halottszállító gépkocsikat Lengyelországba kikísérő magyarok mellett csaknem száz lengyel motoros is részt vesz.

gyertyák


Az áldozatokért kedden két halottszállító gépkocsi ment Lengyelországba magyar motorosok kíséretében. Az esős, hideg idő okozta rossz útviszonyok miatt a konvoj az előzetes tervekhez képest több mint egyórás csúszással érkezett Krakkóba - mondta telefonon az MTI-nek Kulcsár András, a motorozz.hu fórum tagja, a nemzetközi konvoj egyik szervezője.


A lengyel kísérők egy része csak az ország határáig tart a menettel, de legalább 35-en egészen a Fiumei úti temetőig kísérik a halottakat. A konvoj egyik motoros rendőr résztvevőjének közvetítésével sikerült rendőrautós felvezetést biztosítani a csoportnak a lengyel-szlovák határig. A magyar motorosok többsége - mintegy kétszáz ember, csaknem 150 motoron - este nyolckor a parassapusztai határátkelőhelynél csatlakozik a konvojhoz, amelyet a határtól az Országos Rendőr-főkapitányság motoros rendőrei vezetnek fel a fővárosba.

ezo_banner

HIRDETÉS


A Fiumei úti sírkertben, ahol szintén több száz motoros és gyalogos várja majd a gyászmenetet, várhatóan este fél tíz körül csendes megemlékezést tartanak a hozzátartozók részvételével. A temető igazgatósága erre az alkalomra a motoros megemlékezőknek parkolási lehetőséget biztosít.


Május 27-én a Krakkó-Zakopane útvonal dupla záróvonalas, egyenes útszakaszán egy brit rendszámú, jobbkormányos Volkswagen Polo áttért a szemközti sávba, és frontálisan ütközött egy szabályosan haladó, Szlovákiába tartó tízfős magyar motoroscsoporttal. A balesetben három magyar állampolgár vesztette életét, közülük egy házaspár a helyszínen, a harmadik áldozat pedig a kórházban halt meg.


A bíróság három hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a baleset okozóját. A helyi törvények értelmében a halálos kimenetelű közúti balesetet okozó vezetőre kiszabható büntetés maximális mértéke nyolc év szabadságvesztés.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-06-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite