2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
NagyvilágMagyarország ismét forradalmi hevületben él - írja a The Times

Magyarország ismét forradalmi hevületben él - írja a The Times


The TimesA magyar kormány és az államfő tevékenységéről, a médiával, az Alkotmánybírósággal és a Költségvetési Tanáccsal kapcsolatos intézkedésekről közölt publicisztikát a The Times online kiadása Karacs Imre tollából.

A patinás konzervatív brit napilapnak csak az előfizetéses internetes változatán megjelent írás szerint Magyarország - amely húsz évvel ezelőtt megmutatta Kelet-Európának, hogy miként kell békésen megszabadulni a kommunizmustól - most ismét forradalmi hevületben él. A nemzeti együttműködés kormánya deklarálta, hogy az elmúlt két évtized fiaskó volt, és kétharmados parlamenti többségével a háta mögött most összetépi a posztkommunista időszak szabálykönyvét.

A publicisztika szerint az "állami irányítású" média felett olyan testület jött létre, amelyet kizárólag "Fidesz-harcosok" alkotnak, "most pedig a független sajtón a sor".

A bírálók, köztük emberi jogi szervezetek úgy tartják, hogy Orbán Viktor miniszterelnök "a nemzeti együttműködés nevében bosszúszomjas hévvel sarabol le minden független intézményt" - áll a The Times internetes kiadásának írásában.

Miután az Alkotmánybíróság megsemmisítette a közszolgálati végkielégítések 98 százalékos adójáról szóló, visszamenőleges hatályú törvényt, a Fidesz "órákon belül" újabb alkotmánymódosítást "hajtott át", eltávolítva minden költségvetési és adóügyet az Alkotmánybíróság illetékességi köréből. Most pedig a Költségvetési Tanácsot erőtlenítették el egy újabb módosítással. A testület ugyanis felbosszantotta Orbán Viktort, miután "azt merészelte feltételezni", hogy vágyálom a 400 ezer munkahely teremtésére tett ígéret.
A Fidesz emellett a jegybank monetáris testületét is "saját kinevezettjeivel fogja feltölteni ... és ezután minden döntés Orbán kezében lesz" - áll a The Times internetes változatának írásában.
A publicisztika szerzője az alkotmányos változtatások kapcsán úgy vélekedik, hogy évtizedek telhetnek el, mire bárki újból olyan fölényre tesz szert, mint most a Fidesz, és a 47 esztendős Orbán Viktor "hosszú maradásra rendezkedik be".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2010-12-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite