2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
ItthonMagyarország legjobb állása

Magyarország legjobb állása


utazásMár csak százan versengenek az álommunkáért. A Világ Második Legjobb Állására egy utazási iroda keres jelentkezőket.


Hivatásos világutazó lesz, aki elnyeri a világ második legjobb állását. Bruttó egymillió forintot kap azért, hogy utazgasson. Az egyik utazási iroda pályázatának nyertese hat hónapon át teszteli majd az iroda különböző útjait, az élményeiről és a tapasztalatairól pedig videóblogon és egy közösségi oldalon számol majd be. Havonta egy hetet tölthet a világ különböző pontjain. Az utazások között biztosan lesz luxus tengeri hajóút, Disneyland, sítúra, egzotikus hely all inclusive ellátással.


Csaknem kétszázan jelentkeztek


Tavaly hirdették meg az állást. Összesen 178-an jelentkeztek az álommunkára - mondta a Szabó Virág sajtószóvivő. Az első rostán százan jutottak tovább. Most kisfilmeket készítettek korábbi és elképzelt utazásokról. Ez alapján választják ki napokon belül a legjobbakat. A versenyzőkre már csak éjfélig szavazhatnak az érdeklődők.


A magyarországi játék ötletét a Queensland ausztrál állam idegenforgalmi bizottsága által 2009-ben útjára indított, A világ legjobb állása elnevezésű versenye adta, amelyben szintén fél évre szóló álommunkát ígértek. A nyertes munkája abból állt, hogy pihen, úszik, kirándul, azaz a turisták életét éli Hamilton szigetén és környékén, élményeit pedig megírja egy nyilvános internetes naplóban. A munkabére pedig fél évre több mint 23 millió forint volt.


Összeállításunkban a középdöntőbe jutott 100 legjobb pályázó közül öt versenyzőt mutatunk be.


Simay Győző 32 éves, az elmúlt fél évben idegenvezetőként dolgozott. Munkájának is köszönhetően, 55 országban járt már eddig, de imád csupán egy hátizsákkal nekivágni a világnak és utazásai során nem veti meg a stoppolást sem. Kisfilmjében Vietnámba kalauzolja el az érdeklődőket.


Agg Ildikó 27 éves, jelenleg pályázatíróként munkálkodik, számára az utazás egy spirituális élmény. Imádja Japánt és Egyiptomot. A búvárkodás a hobbija. Olyannyira, hogy kisfilmjében a fürdőkádban búvárszemüveggel és békatalpakkal készül a merülésre.


Bókkon Tamás 26 éves, hétköznap szoftverfejlesztőként, hétvégén pedig masszőrként dolgozik. Elmondta, hogy számára a felszabadulást, a szárnyalást, magát az életet jelenti az utazás. Egyperces kisfilmjében Pekinget mutatja be, a Madárfészek stadiontól kezdve, a szmog helyzeten keresztül, egészen a szállásig, ahol, mint mondta jázmin tea volt, forró víz azonban nem.


Végh Szilvia 31 éves, pénzügyi asszisztensként tevékenykedik, az utazás a tökéletes boldogságot nyújtja neki. Kisfilmjében Korfura kalauzol el. Szilvia az utazása során felfedezte a sziget látnivalóit, melyek közül az egyik leglátványosabb véleménye szerint Achilleus formás feneke volt. Szilvia elmondta: „a tengerben hasaltam, idegenekkel ölelkeztem és leugrottam egy hatalmas szikláról.


Tőkés Ágoston 20 éves, CNC gépszerelőnek tanul és imád új embereket és kultúrákat megismerni. Hollandiába varázsolja el nézőket. Stoppal és vonattal jutott el az országba. Szállása nem volt, de mint mondja inkább ne is akarjuk megtudni, hogyan aludt. Utazása során megcsodálta a piroslámpás negyedet csakúgy, mint a holland fapapucsokat.


A nyertes első útja egy síparadicsomba vezet


A kalandvágyó fiatalok A Világ Második Legjobb Állásától azt várják, hogy megismerik a világot és olyan élményeket élnek át, amiről még évek múlva is mesélhetnek a barátaiknak és családjuknak. Mind az öt versenyző elmondta, hogy ezt a munkát rájuk szabták, de hogy kinek valósul meg az álma az március 12-én derül ki, az úti célokat is akkor hozzák nyilvánosságra, egy azonban biztos, a nyertes első útja egy síparadicsomban vezet.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-02-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite