2019. április 22., hétfő - Csilla
Keresés a tartalomban
ItthonMagyarországnak bóvli kormánya és bóvli miniszterelnöke van

Magyarországnak "bóvli kormánya és bóvli miniszterelnöke van"

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint ma Magyarországnak "bóvli kormánya és bóvli miniszterelnöke van", akik gazdasági tevékenységének hatására hamarosan az egész országot is leminősíthetik a "bóvli" kategóriába - jelentette ki Molnár Csaba hétfői sajtótájékoztatóján.

molnarcsabaegy

A DK alelnöke leszögezte: szerinte az ország egy szakadék felé rohan és ha a kormány nem tesz gyors és hatásos intézkedéseket, akkor bele is zuhan. Éppen ezért pártja minden segítséget felajánl a kormánynak a helyzet megoldására - mondta az MSZP-ből néhány hete Gyurcsány Ferenc volt kormányfővel együtt távozott politikus.

Molnár Csaba emlékeztetett arra, hogy a magyar államcsőd kockázata az elmúlt 2-3 hétben jelentősen megnőtt és komoly esély van rá, hogy pár hét múlva a legnagyobb hitelminősítők a Bokros-csomagot megelőző időszak óta először "bóvli" kategóriába sorolják a magyar államkötvények megítélését. A DK szerint ennek elkerülése érdekében a kormánynak készenlétihitel-megállapodást kellene kötnie a Nemzetközi Valutaalappal (IMF).

Molnár Csaba elmondta, hétfői sajtótájékoztatóját egy "alternatív napirend előtti hozzászólásnak" szánja, amelyhez hasonlót minden héten tartanak majd addig, amíg meg nem alakulhat frakciójuk. Ezen sajtótájékoztatók szövegét a DK írásbeli kérdés formájában el is juttatja a kormánynak, amelynek így 15 napon belül válaszolnia is kell.

A mostani témában a DK arra várja a választ a miniszterelnöktől, hogy tart-e igényt az ellenzék segítségére a helyzet megoldásában és ha igen, akkor konkréten milyen területeken.

 

Forrás: MTI/ HÍR PORT 24

 

2011-11-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite