2019. augusztus 24., szombat - Bertalan
Keresés a tartalomban
ItthonMagyarországnak előbb az előfeltételeket kell teljesítenie

Magyarországnak előbb az előfeltételeket kell teljesítenie


Az Európai Bizottság pénzügyi biztosa, Olli Rehn az esetleges elővigyázatossági EU-IMF támogatásról szóló tárgyalás megkezdéséhez szükséges intézkedésekről tárgyalt Fellegi Tamás tárca nélküli miniszterrel - mondta Amadeo Altafaj Tardio, a pénzügyi biztos szóvivője pénteken.

Olli Rehn


A szóvivő hozzátette: Olli Rehn üdvözölte, hogy a magyar kormány hajlandó párbeszédet folytatni a bizottsággal, és meglépni a szükséges törvénymódosításokat. Rehn biztos örömmel várja az ígéretek végrehajtását - fűzte hozzá. A bizottság szóvivője szerint a szükséges lépések között vannak a jegybank teljes függetlenségét, illetve a bíróságok megbízható működését biztosító módosítások.


Amadeo Altafaj Tardio elmondta: nem esett szó a tárgyalások megkezdésének konkrét időpontjáról, és hangsúlyozta: Magyarországnak előbb az előfeltételeket kell teljesítenie, mielőtt el lehet indítani a formális tárgyalási folyamatot.

 

Fellegi egyeztette Rehnnel a teendőket


Sikerült világosan egyeztetni az unióval az alapvető irányokat, azokat a kondíciókat, amelyeket a hitelmegállapodást célzó tárgyalásokkal kapcsolatosan a felek kölcsönösen elfogadhatónak tartanak - közölte újságírókkal Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter, miután pénteken Brüsszelben megbeszélést folytatott Olli Rehnnel, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi kérdésekben illetékes alelnökével.

 

fellegi_tamas


"Ennek alapján neki is megvan a maga dolga, amit el kell végeznie, nekünk is megvan a magunk dolga" - mondta Fellegi. Reményének adott hangot, hogy a közeli jövőben megkezdődhetnek a tárgyalások. Pontos dátumot nem tudott mondani, és ezt azzal indokolta, hogy egyelőre nem ismeretes, a Nemzetközi Valutaalap és az EU között milyen egyeztetésre kerül majd sor, márpedig a tárgyalási mandátumkiadás a két szervezetben elérő döntéshozatali mechanizmus eredménye lesz.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-01-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite