2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
NagyvilágMagyarországról is egyeztetett Merkel és az IMF-vezér

Magyarországról is egyeztetett Merkel és az IMF-vezér


Berlinben tárgyalt kedden Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója, Angela Merkel kancellárral és Wolfgang Schäuble pénzügyminiszterrel. A német kancellár informális látogatáson fogadta az IMF vezetőjét, az esemény után nem tartottak sajtótájékoztatót, a kancellári hivatal nem adott ki közleményt.A dpa értesülései szerint Lagarde előbb felkereste Wolgang Schäuble pénzügyminisztert, majd este a kancellárral folytatott eszmecserét. A hírügynökség úgy tudja, Merkel és Lagarde mindenekelőtt a görögországi és a magyarországi helyzet kezeléséről tárgyalt.

Christine Lagarde Magyarország képviselőivel csütörtökön találkozik Washingtonban, a nemzetközi pénzügyi szervezet székhelyén. A magyar delegáció hétfőn kezdett megbeszéléseket az IMF-nél. A hivatalos tárgyalások előkészítésére és az előzetes álláspontok egyeztetésére Washingtonba utazott delegációt Fellegi Tamás, a Magyarország és a nemzetközi pénzügyi szervezetek közötti tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter vezeti.

lagardemerkel

Lagarde nem elégedett Magyarországgal

Az IMF főigazgatója egy pénteki interjú során már szót ejtett Magyarországról, azt mondta, hogy nem elégedett velünk. Christine Lagarde hangsúlyozta: Magyarország az Európai Unió tagja, amellyel régi a kapcsolatuk és emlékeztetett, következő héten találkozik a magyar pénzügyminiszterrel. (Itt feltehetően Fellegi Tamásra, az IMF- tárgyalásokat vezető tárca nélküli miniszterre gondolt.)

A Quest Means Business című műsorban leadott beszélgetésben az IMF főigazgatója kifejtette: bízik benne, a magyar hatóságok hajlanak majd arra, hogy a törvényeket összhangba hozzák az európai joggal. Mint fogalmazott: „Nem vagyunk elégedettek, nem kötünk kompromisszumot és mi nem állunk fel az asztaltól".

A riporter kérdésére, hogy újraindulnak-e a tárgyalások, Christine Lagarde annyit mondott: megvárja miniszterrel való találkozót. De hozzátette: az idő fontos Magyarországnak.

 

Forrás: MTI/FN24/HÍR PORT24

 

 

 

2012-01-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite