2019. június 18., kedd - Levente
Keresés a tartalomban
SportMagyar-román - Változások a fővárosi közlekedésben a világbajnoki selejtező miatt

Magyar-román - Változások a fővárosi közlekedésben a világbajnoki selejtező miatt


Délutántól késő estig a Puskás Ferenc Stadion és az Ötvenhatosok tere környékén közúti forgalomkorlátozásokra kell számítani, emellett a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) több járata sűrűbben, illetve módosított útvonalon közlekedik a stadionban zárt kapuk mögött megrendezendő Magyarország-Románia labdarúgó-mérkőzés miatt.

foci001

A BKK MTI-hez pénteken eljuttatott közleménye szerint a világbajnoki selejtező miatt a rendőrség 13 órától 24 óráig lezárja a Dózsa György utat a Thököly út és a Kerepesi út között, az Istvánmezei utat, az Ifjúság útját a Dózsa György út és a Stefánia út között, a Thököly utat a Dózsa György út és a Stefánia út között, a Szabó József utcát az Istvánmezei út és a Thököly út között és a Cházár András utcát a Thököly út és az Istvánmezei út között. Délután négy órától éjfélig a Stefánia utat is lezárják a Thököly út és a Hungária körút között. Továbbá 17 órától 24 óráig szintén elzárják a forgalom elől a Műcsarnok mögötti egyirányú átkötő utat és az Olof Palme sétányt a Hősök tere és a Műcsarnok mögötti egyirányú átkötő út között.

A közleményben azt javasolták a gépkocsival közlekedőknek, hogy a stadion környéki zárás miatt a Hungária körút - Kerepesi út irányában kerüljék el a lezárt útszakaszokat.

A tömegközlekedést érintő változásokról a BKK közleményében azt írták: a várhatóan nagyszámú érdeklődőt vonzó, Ötvenhatosok terén elhelyezett kivetítő kényelmesebb megközelíthetősége érdekében sűrűbben közlekednek az M1-es metrók, és a 79-es trolibuszok is szükség szerint gyakoribb indulással, ezen felül meghosszabbított üzemidővel közlekednek.

A 20E és a 30-as, 30A és 230-as buszjáratok szintén sűrűbben indulnak. A lezárásokkal összefüggésben 16 óra és várhatóan 23 óra között a 77-es trolibusz helyett, módosított útvonalon autóbuszok közlekednek.

A közlés szerint a rendőrség egyes lezárások elrendelését a résztvevők számától teszi függővé. Ha szükségesnek ítélik a Thököly út forgalmának teljes lezárását, az 5-ös, 7-es, 7E, 173-as és 173E jelzésű autóbuszokat a Thököly út - Dózsa György út - Ajtósi Dürer sor - Stefánia út - Thököly út útvonalra terelve közlekedteti a BKK.

Amennyiben a rendőrség úgy dönt, hogy lezárja az Ifjúság utat és a Stefánia utat, akkor a 75-ös trolibusz a Dózsa György úttól a 79-es trolibuszok útvonalára terelve, a Keleti pályaudvar (Garay utca) végállomáshoz közlekedik.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2013-03-22

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite