2019. augusztus 21., szerda - Sámuel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMagyar-szlovák munkaértekezlet Nógrádban

Magyar-szlovák munkaértekezlet Nógrádban


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a Szlovák Köztársaság Besztercebányai és Nyitrai Kerületi Rendőr Igazgatóság képviselőivel értékelte 2014. második félévi együttműködését.

szlovakmagyarmegbeszeles


Dr. Nagy László r. ezredes rendőrségi főtanácsos, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és egyben Magyarország 2. számú határmegbízottja 2015. április 29-én fogadta Ing. Jaroslav Esterka ezredest, a Nyitrai Kerületi Rendőr Igazgatóság vezető helyettesét, valamint JUDr. Štefan Šurka ezredest, a Besztercebányai Kerületi Rendőr Igazgatóság vezető helyettesét. A megbeszélésen részt vett többek között Dr. Fekete Csaba r. dandártábornok, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének rendészeti helyettese és Ferencsik Raymond Levente r. alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének rendészeti helyettese, határmegbízott helyettesek is.


A résztvevők értékelték a magyar-szlovák határszakaszon 2014. II. félévben végrehajtott közös járőrszolgálatok rendjét, a határforgalom ellenőrzésével összefüggő közös feladatok végrehajtását, valamint meghatározták az államhatár rendje fenntartásának érdekében végrehajtandó további feladatokat. A felek megállapodtak abban, hogy továbbra is folyamatosan fenntartják együttműködésüket az érvényes nemzetközi szerződések és egyezmények alapján. A közös járőrszolgálat tekintetében nagyobb hangsúlyt fektetnek az eredményesség fokozására, továbbá nagy figyelmet fordítanak a határrendsértések megelőzésére, bekövetkezésük esetén azok kivizsgálására.


A szécsényi Forgách-kastélyban megrendezett értekezletet követően a meghívottak megtekintették a Kubinyi Ferenc Múzeumot, majd Hollókőn az Ófalu védett falurészt.

 

Forrás: POLICE/NÓGRÁD24

2015-05-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite