2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
NagyvilágMagyar terrorelhárítók indultak Szudánba

Magyar terrorelhárítók indultak Szudánba


terrorelhárĂ­tĂłSzudánba utazott a magyar Terrorelhárítási Központ néhány munkatársa, hogy a helyi és a nemzetközi szervezetekkel együtt részt vegyen az elrabolt magyar állampolgár utáni kutatásban - közölte a miniszterelnök szóvivője az MTI-vel.


A Terrorelhárítási Központ vezetője az ilyenkor szükséges intézkedéseket és döntéseket azonnal meghozta, a külföldi társszervekkel a kapcsolatot felvette és megkezdte az együttműködést - írta közleményében Szijjártó Péter. A Külügyminisztérium pénteken erősítette meg, hogy egy magyar ENSZ-békefenntartót raboltak el csütörtök este Szudánban.
A tárca az ENSZ Titkárság békefenntartó részlegének tájékoztatása alapján közölte: október 7-én egy rablótámadásban a szudáni El-Faser városában elrabolták a világszervezet dárfúri békefenntartó missziójának (UNAMID) magyar nemzetiségű tagját, aki egyéni munkavállalóként szolgál a misszióban.
A Magyar Köztársaság kairói nagykövetsége, továbbá a magyar kormány és az illetékes hatóságok felvették a kapcsolatot a helyi szervekkel, és mindent megtesznek azért, hogy a magyar állampolgár minél előbb épségben kiszabaduljon - áll a Külügyminisztérium közleményében.
Az ENSZ egyik illetékese is megerősítette pénteken, hogy egy magyar polgári alkalmazottat hurcoltak magukkal szudáni emberrablók előző este Dárfúr tartomány történelmi fővárosában, El-Faserben.
(Az áldozat) magyar állampolgár - mondta a francia hírügynökség kérdésére Kemal Saiki, az ENSZ és az Afrikai Unió közös békefenntartó erőinek (MINUAD/UNAMID) kommunikációs főnöke. Az emberrablók által használt gépkocsit (az ENSZ autóját) pénteken megtalálták a városban - tette hozzá.
A géppisztollyal és pisztollyal felszerelkezett négy emberrabló napnyugta után hatolt be az ENSZ-alkalmazottak szállására. Öt ENSZ-alkalmazottat összevertek, majd három embert arra kényszerítettek, hogy velük menjenek. Ketten közülük a hátsó ülésen utaztak, nekik sikerült megszökniük, a csomagtérbe kényszerített magyar alkalmazottnak viszont nem - mondta Kemal Saiki, az UNAMID szóvivője.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-10-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite