2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonMájusi havazás Kékestetőn

Májusi havazás Kékestetőn


havas utAz idokep.hu információi szerint vasárnap délelőtt havazott a Kékestetőn. Az elmúlt napokban tapasztalható szokatlan hideget azonban már estére melegedés váltja fel, amely a hét elején is megmarad.


Vasárnap délelőtt az idokep.hu olvasói arról számoltak be, hogy Kékestetőn az eső hószállingózásba fordult. A szokatlanul hideg időjárás ellenére is váratlan fordulat a májusi havazás.Pénteken nemcsak a fővárosban, de több vidéki településen is rekord hideget mértek. Budapesten 125 éves rekord dőlt meg, szombaton egy tizeden múlt, hogy újabb rekord dőljön.


A fagy nem kímélte Szabolcsot sem - fagykár érte az ültetvényeket és a szántóföldi növények nagy részét péntekre virradó éjjel Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Volt olyan terület a Záhonyhoz közeli Mezőladányban - itt mérték a leghidegebbet péntek hajnalban, ahol mínusz 8 fok volt. A fagy szinte a teljes megye területét érintette, mínusz 2 és mínusz 8 fok közötti hőmérsékleteket mértek a régió településein. Mínusz hét fokot jelentettek Balkányból, illetve Vásárosnamény és Kisvárda környékén is nagy volt a hideg, mínusz 3, mínusz 5 fok között váltakozott a hőmérséklet.


A legnagyobb károk a virágzó gyümölcsösökben keletkezhettek Szabolcsban, ami jelentős terméskiesést okozhat az ültetvényekben, különösen az almáskertekben, amelyek összterülete mintegy 25 ezer hektárnyi.


A hirtelen hideget melegedés váltja fel vasárnapra és a jövő héten


Vasárnapra a változóan felhős égből eleinte többfelé, majd inkább délen fordulhat elő kisebb eső, zápor. Megélénkül a keleti, északkeleti szél, a Tiszántúlon erős lökések is előfordulhatnak. 16-21°C valószínű a legmelegebb órákban. Vasárnap hidegfronti hatás miatt fejfájás, szédülés, nyugtalanság jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás, fokozódhatnak a reumatikus betegségben szenvedők panaszai.


Hétfőre virradóra változóan, többnyire közepesen felhős égboltra ébredhetünk, az északkeleti határszélen viszont erősen felhős lesz az ég és ott kisebb eső is előfordulhat. Az északkeleti szelet a Tiszántúlon élénk lökések kísérhetik, a minimumok 3 és 8°C között várhatóak. Napközben változóan, nyugaton gyengén felhős lesz az ég, csapadék sehol nem várható. Az északkeletei szél átmenetileg többfelé megélénkül, de estére mérséklődik a légmozgás. 18-23°C közé melegszik a levegő.


A hét további részében napról-napra melegebb időre van kilátás, egyre több napsütéssel, délutánonként néhol futó záporokkal. Visszatér a kora nyarat idéző idő.


Forrás: idokep.hu/MTI/HÍR PORT24

2011-05-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite