2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
BulvárMa kezdődik a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál

Ma kezdődik a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál


Ma kezdődik a 10. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál, amelynek öt napja alatt csaknem 20 országból több mint 30 produkciót láthat a közönség a Fővárosi Nagycirkuszban.

cirkusz


A programok során a ligeti manézsban Kína, Olaszország, Oroszország, Ukrajna és Kuba mellett Spanyolország, Németország, Fehéroroszország, Dánia és Brazília legjobb csoportjai mutatkoznak be.


Az "A" műsor január 9-én egy, január 12-én pedig két alkalommal lesz látható, itt fellép többek között táncos show elemekkel bővített akrobataszámmal a The Godfathers ukrán együttes, trapézprodukcióval a kanadai Duo Azelle, az olasz Duo Triberti görkorcsolyapáros, valamint a brazil artista, Super Silva is, aki 14 méteres magasságban, biztosítókötél nélkül hajtja végre mutatványát.


A "B" műsort január 10-én és január 11-én lehet majd látni. Ebben a blokkban mások mellett fellép lengődróton a kínai Huang Jang, zsonglőrködik a francia Bouglione cirkuszdinasztia ifjú tehetsége és az ukrán Valerij Tkács is, emellett színpadra lép az orosz Sztinka csoport, amely rúdszámot mutat be.


Mindkét műsorban láthatja a közönség a kínai Csingtao csoportot, amely az egyik részben egy show elemekkel bővített lábikáriaszámmal, a másik programban rúdprodukcióval mutatkozik be. Mindkét programban szerepel magyar produkció is: a Richter csoport lovas akrobataszáma a klasszikus cirkuszi hangulatot idézi majd, a jövő cirkuszát pedig Simet László szemaforszámával képviseli.


Január 13-án az esemény gálaműsorral zárul. A budapesti cirkuszfesztivált 1996-ban rendezték meg először, azóta az esemény a világ második legrangosabb ilyen jellegű fesztiváljává nőtte ki magát.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-01-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite