2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
ProgramajánlóMa kezdődik a Bánkitó Fesztivál

Ma kezdődik a Bánkitó Fesztivál


Ma kezdődik a háromnapos Bánkitó Fesztivál, amelyen csaknem harminc közösségi program várja a résztvevőket: koncertek, filmek, jelmezverseny, képzőművészeti program, fórumok és viták is szerepelnek a rendezvények sorában a Nógrád megyei tó partján.

bankitofeszt

A Bánkitó Fesztivál ötödik éve zajlik közösségépítő programként. A három nap alatt félszáz előadó lép fel a koncerteken, köztük a Rotfront, a Colorstar, a Nemjuci, a Mary Popkids és a Kistehén.

Rendeznek többek között jelmezversenyt a Száztagú Zsűri közreműködésével "vízi- és partilények" kategóriában, bemutatják a Szőrmagyar tóparti kalandjai című eposzt, ráadásul Szőrmagyar bárhol felbukkanhat Bánkon szombaton, benéz a helyi kocsmába is.

Az érdeklődők tárlatvezetésen tudhatják meg, milyen, amikor a barkácsszakkör és a technikaóra találkozik a kortárs képzőművészettel.

Pszichológusok, pszichoterapeuták részvételével szerveznek fórumokat a nézőtéren, tüntetésen, villamoson kialakuló szerepekről, reakciókról, viselkedési mintákról, filmvetítések után értelmezik a párizsi kommün eseményeit, a nyilvános vitákon pedig aktuális közpolitikai ügyekről cserélhetnek eszmét a résztvevők.

Más fórumokon a virtuális polgárháborúról vitatkoznak "jobber és baller" újságírók, médiakutatók, oktatók. Arra keresik a választ, miért nincs párbeszéd az ország jobb és bal fele között, és mit tehetnének érte az újságírók.

Az újságírók szerepét, a média állapotát több más program is érinti. Terítéken lesz a hajléktalanság médiamegjelenítése, és mindeközben a Bánkitó közösségi szerkesztőségében paparazzók, oknyomozók és hírmanipulátorok egész hada szorgoskodik majd bombasztikus álhírek és alternatív fesztiválhíradók elkészítésén.

A Bánkitó Fesztivál idén negyedik alkalommal írt ki nyílt kortárs művészeti pályázatot olyan, köztérre tervezett alkotásokra, melyek a művészet eszközeivel késztetnek a játék fogalmának újragondolására.

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-07-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite