2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonMakó térségében okozta a legnagyobb károkat a vihar

Makó térségében okozta a legnagyobb károkat a vihar


Csongrád megye dél-keleti részén, Makó térségében okozta a legnagyobb károkat a pénteken átvonuló vihar, a rendkívül erős szél és a jégeső több száz épületet rongált meg - közölte a megyei védelmi bizottság elnöke, Magyar Anna.


Csanádalbertin dió nagyságú jég hullott, a pénteki vihar után az utcákon tíz centiméter magasan állt a víz. A szél elektromos vezetékeket is megrongálta, emiatt rövid ideig ivóvíz sem volt. A településen álló mintegy kétszáz házból az elsődleges felmérés alapján mintegy százötven sérült meg áll a megyei közgyűlés elnökének közleményében.


Csanádpalotán hatvan házban okozott károkat a vihar, a szél a tetőket bontotta meg. A településen a fő problémát az áramszolgáltatás helyreállítása jelenti, mivel egyes vezetékek megjavítása akár hétfőig is eltarthat. A közeli sertéstelep ellátását aggregátorral oldják meg, a részleges áramellátás érdekében áramfejlesztőket állítanak üzembe.


Pitvaroson százhatvan ház szenvedett valamilyen sérülést, sok helyen az ablakok törtek be, a tető sérült meg. Húsz esetben kellett lefóliázni épületeket, mert a cserepek olyan mértékben megrongálódtak, hogy ideiglenesen sem biztosítanak védelmet.


Az épületek mellett a mezőgazdaságban is hatalmas károkat okozott a rendkívüli időjárás. Makón és térségében a gabonafélék az elsődleges becslések szerint szinte teljesen megsemmisültek.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-06-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite