2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMa polgármestert választanak Salgótarjánban - Percről - percre

Ma polgármestert választanak Salgótarjánban - Percről-percre


Időközi polgármester-választást tartanak Salgótarjánban ma; négy jelölt indul a választáson, amelyet az előző polgármester, Dóra Ottó halála miatt kellett kiírni.

salgotarjangarzon


Tóthné Kerekes Andrea, a nógrádi megyeszékhely jegyzője az MTI-nek elmondta: Salgótarján 31 ezer választásra jogosult lakója 40 szavazókörben adhatja le voksait reggel hat és este hét óra között.


Az időközi polgármester-választáson négy jelölt indul: Fekete Zsolt (MSZP, Demokratikus Koalíció, Tarjáni Városlakó Egyesület), Hulitka István (Jobbik Magyarországért Mozgalom), Simon Tibor (Fidesz-KDNP) és Thürmer Gyula (Magyar Munkáspárt).

Polgármesterjelöltek Salgótarjánban


Dóra Ottó, Salgótarján 2014 októberében megválasztott szocialista polgármestere tavaly november 29-én, 53 éves korában halt meg.


17: 48 17:30 óráig a szavazásra jogosultak 45,97%-a adta le voksát, ami magasabb arány, mint a 2014-es általános helyhatósági választáson az azonos időpontban volt, akkor a választásra jogosultak 37,56 %-a járult az urnákhoz.

 

15: 34 15 óráig a szavazásra jogosultak 37,62%-a adta le voksát, ami magasabb arány, mint a 2014-es általános helyhatósági választáson az azonos időpontban volt, akkor a választásra jogosultak 29,94 %-a járult az urnákhoz.

feketeszavaz

Fekete Zsolt, az MSZP, a Demokratikus Koalíció és a Tarjáni Városlakó Egyesület polgármesterjelöltje leadja szavazatát felesége, Számel Edina és fia, Bálint társaságában a salgótarjáni Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában 2016. február 28-án. A városban időközi polgármester-választást tartanak Dóra Ottó szocialista polgármester halála miatt. MTI Fotó: Komka Péter

 

14: 50 Salgótarján jövőjével és nem a részvételi adatokkal kíván foglalkozni a továbbiakban Fekete Zsolt. Az MSZP salgótarjáni alpolgármestere és polgármesterjelöltje szavazatának leadása után MNO-nak elmondta: bízik abban, hogy megvalósul majd az együttműködés a térség fideszes országgyűlési képviselőjével és a kormánnyal is. Búcsúzul azt mondta még, hogy véleménye szerint nyugalomra van most a legnagyobb szüksége a városnak.

 

13: 59 Simon Tibor, a Fidesz jelöltje pedig azt nyilatkozta az MNO-nak, hogy örül neki, hogy ilyen nagy számban járultak az urnához a salgótarjániak, ez mindenképpen a demokrácia győzelme - tette hozzá. Lapunknak elmondta azt is, győzelme esetén bízik abban, hogy a baloldali többségű közgyűlésben nem párt- vagy egyéni érdekek mentén fognak majd szavazni a képviselők, hanem esküjüknek megfelelően, a salgótarjáni polgárok szempontjait szem előtt tartva.


13: 36 13 óráig a szavazásra jogosultak 29,41%-a adta le voksát, ami magasabb arány, mint a 2014-es általános helyhatósági választáson az azonos időpontban volt, akkor a választásra jogosultak 24,58 %-a járult az urnákhoz.

simonszavaz

Simon Tibor, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje leadja szavazatát a Salgótarjáni Összevont Óvoda Mesekert Tagóvodájában 2016. február 28-án. A városban időközi polgármester-választást tartanak Dóra Ottó szocialista polgármester halála miatt. MTI Fotó: Komka Péter


11: 42 11 óráig a szavazásra jogosultak 19,52%-a adta le voksát, ami magasabb arány, mint a 2014-es általános helyhatósági választáson az azonos időpontban volt, akkor a választásra jogosultak 17,74 %-a járult az urnákhoz.

hulikavalaszt

Hulitka István, a Jobbik polgármesterjelöltje leadja szavazatát a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Kanizsai Dorottya Egészségügyi Tagintézményben 2016. február 28-án. A városban időközi polgármester-választást tartanak Dóra Ottó szocialista polgármester halála miatt.                     MTI Fotó: Komka Péter


9:26 Salgótarjánban 9 óráig a választásra jogosultak 7,25%-a adta le a szavazatát, pontosan 2242. Ez a részvételi arány magasabb a 2014 választásokhoz képest, akkor 7 óráig 2214 azaz a választásokra jogosultak 7,06 %-a szavazott.


7:35 Salgótarjánban 7 óráig a választásra jogosultak 1,05%-a adta le a szavazatát, pontosan 324. Ez a részvételi arány magasabb a 2014 választásokhoz képest, akkor 7 óráig 274 azaz a választásokra jogosultak 0,87 %-a szavazott.Forrás: MTI/MNO/Nemzeti Választási Iroda/NÓGRÁD24

2016-02-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite