2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
KultúraMár áll a Manderley-ház!

Már áll a Manderley-ház!


RebeccaNégy jelenetet ismerhettek meg a sajtó képviselői a Budapesti Operettszínház készülő Rebecca - A Manderley-ház asszonya című musicaljéből - egy héttel a premier előtt.Ízelítőt adott a Budapesti Operettszínház a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében március 18-19-én bemutatatásra kerülő új produkciójából a sajtó képviselőinek. A Rebecca című Sylvester Lévay-Michael Kunze musical első felvonásának képei elevenedtek meg a Nagymező utcai teátrum nagyszínpadán, látványos és mozgalmas formában.

Az Elisabeth és a Mozart! című, Budapesten is sikeres zenés játékok szerzőpárosának darabja Daphne du Maurier regénye alapján készült - a közönség az ebből készül A Manderley-ház asszony című Hitchcock-filmre is emlékezhet.
Kezdésként az előadás két "rosszfiúja", vagyis a Jack Fawellt alakító Mészáros Árpád Zsolt és Bálint Ádám adta elő a függöny előtt a Kéz mos kezecskét című dalt. Ekkor is, mint végig a sajtótájékoztatón a Budapesti Operettszínház zenekara kísérte a művészeket a zenei vezető, Makláry László dirigálásában.

Kerényi Miklós Gábor - KERO®, a teátrum igazgatója, a produkció művészeti vezetője elmondta, hatalmas dolog, hogy már a harmadik Lévay-Kunze mű kerül az Operett színpadára. Hozzátette, bármennyire is készül a társulat a Rebecca - A Manderley-ház asszonya premierjére, az élet nem áll meg. Az operettes csapat most tért vissza Szentpétervárról, ahol egy nemzetközi gálán vettek részt, hétvégén pedig a Musicalmesék, a Rómeó és Júlia, valamint a Bál a Savoyban budapesti előadásai mellett a színház Sopronban vendégszerepel a Szép nyári nap című Neoton musicallel. De természetesen - ahogy a direktor mondta - a Rebecca áll az első helyen a prioritásai sorban, mely mely nem csak izgalmas krimi, hanem valódi musical dráma. "Korunk operája Lévay Szilveszter magyar származású zeneszerző és Michael Kunze műve" - így Kerényi Miklós Gábor.


Rebecca01Ezt követően a Csónakház jelenetet, melyben a főszereplő Maxim de Winter és "Én" mellett a fontos karakterszereplő, Ben tűnik fel, Szabó P. Szilveszter, Vágó Zsuzsi és Pirgel Dávid adta elő.

Az előadás főtámogatói is beszédet mondtak a sajtótájékoztatón. A Nivea Visage forgalmazója, a Beiersdorf Kft. képviseletében Bartha Ferenc marketing igazgató beszélt arról, hogy már A Bajadérnál is remekül működött együtt üzleti szféra és kulturális intézmény. Grexa Liliána, a Tv2 vállalati marketing és kommunikációs csoportvezetője ugyancsak a múlt felidézésével kezdte, hiszen a kereskedelmi csatorna a Mozart! premierje óta támogatója a Budapesti Operettszínháznak. Mindkét szakember örömét fejezte ki, hogy újra egy nagyszabású produkció megszületéséhez járulhatnak hozzá.
A musical egyik sikerszámát, a Szörnyű az éjt Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra mutatta be, a prózai jelenetben a Mrs. Danverst alakító Nádasi Veronika is közreműködött.


A musicalt egyébként Béres Attila, a Budapesti Operettszínház főrendezője állítja színre, amely a bécsi széria után előbb jelenik meg a magyar fővárosban, mint a Broadway-n. Az előadás rendezője elmondta, hogy bár jól haladnak a próbákkal, még mindig az a legnehezebb kérdés számára, miként "tévesszék meg" a közönséget, hogy csak az utolsó pillanatokban derüljön ki, milyen szerepet játszott a halott asszony, Rebecca a főhős, Maxim de Winter életében, s vajon ki tartotta sakkban a másikat. Hozzátette, mennyire hálás a teljes stábnak, színészektől világosítókig, a Musical Együttestől a díszletmunkásokig, azért, hogy még bírják az iramot. "Kevés olyan alkalom van az ember életében, amikor hozzá ennyire közel álló dolgot rendezhet. Én anyaként védem, s apaként ütöm a Rebeccát. Bárhogy is nézem, nekünk a közönség szolgálata a legfontosabb" - mondta a rendező.

A sajtótájékoztató zárásaként az I. felvonás fináléját, vagyis a nagyszabású bált láthatták jelenlévők, melyben ezúttal két Mrs. Van Hopper - Szulák Andrea és Náray Erika -, két Julyan ezredes - Jantyik Csaba és Dézsy Szabó Gábor -, valamint Szabó P. Szilveszter, Vágó Zsuzsi és Polyák Lilla, illetve a Musical Együttes működött közre.
A Rebecca - A Manderley-ház asszonya című musical, Horesnyi Balázs díszletével, Velich Rita jelmezeivel, Tihanyi Ákos koreográfiájával, Béres Attila rendezésében 2010. március 18-19-étől látható a Budapesti Operettszínházban.

 

2010-03-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite