2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
ItthonMár az idén lehessen visszalépni az állami nyugdíjrendszerbe

Már az idén lehessen visszalépni az állami nyugdíjrendszerbe


kĂ©zA kormány azt szeretné, ha már az idén vissza lehetne lépni a magánnyugdíjpénztárakból az állami nyugdíjrendszerbe - közölte Orbán Viktor miniszterelnök kedd este az RTL Klub híradójában.


A műsorban a kormányfő szavait ismertetve elhangzott: azon is dolgoznak, hogy az államnak befizetett nyugdíjjárulékot is mindenkinek a saját, névre szóló számláján kezeljék. "Mi ki akarjuk nyitni a visszalépés lehetőségét minél hamarabb, azt szeretnénk, hogy a visszalépés már ebben az évben megvalósuljon" - mondta a miniszterelnök a kereskedelmi televíziónak, amely három témában kérdezte őt: a magánnyugdíjpénztárak ügyéről, a válságadóról és a személyi jövedelemadó új rendszeréről.
A hírműsor közlése szerint a magánnyugdíjpénztárakba utalt járulék felfüggesztéséről Orbán Viktor azt mondta, azoknak garantálják a kieső pénzt, akik visszalépnek az állami rendszerbe. Akik maradnak "a mostani nyugdíjtőzsdés rendszerben", azok természetesen azzal, amit oda bevittek, saját belátásuk szerint rendelkeznek. "Az állam azonban többet oda pénzt már nem fog átutalni" - tette hozzá a kormányfő.
Orbán Viktor múlt szerdán egy budapesti rendezvényen jelentette be, hogy a kormány november elsejétől 2011. december 31-ig felfüggeszti a magánnyugdíjrendszerbe jelenleg havonta 30 milliárd forint értékben folyósított összeg átutalását. Mint a keddi hírműsorban a válságadóról elhangzott, a miniszterelnök szerint azt nem terhelik majd át a fogyasztókra az érintett cégek, ugyanis akkor vásárlókat vesztenének. Azt mondta, a rendszerbe több biztosítékot is beépítettek.
"Ha a versenyt kijátszva akar valaki átterhelni a fogyasztókra költségeket, akkor a versenyhivatalnak a dolga, hogy föllépjen, és a fogyasztóvédelemmel is konzultáltunk, hogy erőteljesebben figyeljen a piaci változásokra és a fogyasztók érdekére" - hangsúlyozta a miniszterelnök. A személyi jövedelemadó rendszerével kapcsolatban az RTL Klub közölte: a kormányfő szerint azok sem járnak rosszabbul, akik keveset keresnek, ezt a minimálbér megemelésével biztosítanák, de a kormány a családi pótlék rendszerét is átalakítaná.
"Gondolkodunk azon, hogy akik nagyon nagy jövedelemre tesznek szert, azok számára járjon-e vagy sem a családi pótlék. Ez egy régi vita Magyarországon" - mondta Orbán. A hírműsor közlése szerint erről egy javaslat már a kormány előtt van, de még nem döntöttek, a végső szót pedig a parlament mondja majd ki.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-10-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite