2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
ItthonMárcius 15. - Gyurcsány: március 15. a sajtórabság napja

Március 15. - Gyurcsány: március 15. a sajtórabság napja


Gyurcsány Ferenc szerint március 15. 2015-ben nem a sajtószabadság, hanem a sajtórabság napja.

Gyurcsány Ferenc001

 

A Demokratikus Koalíció elnöke pártja vasárnapi, a budapesti Pilvax kávéháznál tartott megemlékezésén mondta ezt, és - a közszolgálati televízió reggel indult új struktúrájára utalva - úgy fogalmazott: ma útjára indul a "hazugság új köztelevíziója, vagy párttelevíziója".


Hozzátette, nem az a baj, hogy azt az emberek pénzéből fizetik és "minden tisztességes emberi normának ellentmond", hanem az, hogy "nyilvánvalóan a hazugság, az embertelenség csatornájává fog válni, egy önmagába forduló és a nemzetet meggyalázó hatalomnak a szolgálatában".


Az ellenzéki politikus azt mondta, a pátoszt meghagyná a kormánynak, mert mára nagyjából ennyi maradt nekik. A résztvevőket arra kérte, hogy ők pedig magukban őrizzék meg a szabadság és a becsület iránti vágyat. Gyurcsány Ferenc azt mondta, érdemes azokra is emlékezni, akik a 60-as, 70-es és 80-as években mindig ezen a napon fejezték ki szabadságvágyukat, megmutatták, hogy léteznek a szabadság kis szigetei, vállalták a küzdelmet, a megveretést és az őrizetbe vételt.


Nehéz eldönteni, hogy a mai hatalomra megvetéssel vagy értetlenséggel nézzenek - mondta. Szavai szerint a hatalmon lévők időnként úgy viselkednek, mint a reszkető kormányzótanács, miközben 25 évvel ezelőtt nagyon tisztességes szerepet játszottak. Azóta viszont megcsalták önmagukat és elcsalják az országot, múltjuk tisztességes, jelenük tisztességtelen - összegezte álláspontját a DK elnöke, hozzátéve, emlékeztetni kell őket 25 évvel ezelőtti önmagukra.


Hangsúlyozta, van ok felháborodni, de ez önmagában nem elég, mert azt szeretnénk, ha a jelenlegi rendszer minél előbb megbukna. Nincsen ok türelmesen várni, megengedni, hogy belebeszéljenek az életünkbe, hogy vasárnap bezárják az üzleteket, hogy a gyerekeknek 13 évesen megmondják, milyen pályát válasszanak, hogy "hit- és erkölcstelenségtanra" tanítsák őket - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.


Azt javasolta az egybegyűlteknek, hogy folytassák a küzdelmet és azt akkor se adják fel, amikor győzni fognak, mert "a győzelem sem tesz majd bennünket tökéletessé", és küzdeni majd akkor is kell, többek között saját gyarlóságaik és hibáik ellen. Kérte hallgatóit, hogy vegyék birtokba az országot, mert "tiétek, Önöké Magyarország egy tízmilliomod része", azokkal együtt, akik a határon túl ünnepelnek. Ne elvegyék, hanem rakják össze az egy tízmilliomod részeket, mert ha így tesznek, akkor egy rövid demokratikus múlttal rendelkező országból egy virágzó haza lesz - hangoztatta Gyurcsány Ferenc. A rendezvény elején a DK elnöksége koszorút helyezett el a Pilvax kávéház oldalánál, majd a körülbelül száz megjelent szimpatizánssal közösen elénekelték a Himnuszt.


Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

2015-03-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite