2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonMárciusban kezdődik a meggyilkolt Baunok házaspár ügyében indult büntetőper

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

Márciusban kezdődik a meggyilkolt Baunok házaspár ügyében indult büntetőper


A Szolnoki Törvényszék március 11-én kezdi meg a Baunok házaspár meggyilkolásával vádolt három férfi ügyének tárgyalását - közölte a törvényszék sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

birosagegy


Az ügyészség vádirata szerint a három férfi 2011. november 17-én elrabolta, és Újszász külterületén megölte a köztiszteletben álló szolnoki Baunok István vállalkozót és gyermekorvos feleségét.


A per a vádlottak meghallgatásával március 18-án és 25-én folytatódik - mondta el Sándor Géza szóvivő. A tervek szerint március 27-én és 29-én, továbbá április 8-án a tanúkat hallgatják meg, majd április 10-én a szakértők következnek. Az eset első- és másodrendű vádlottja az újszászi M. Béla, illetve testvére, M. Tibor, a harmadrendű vádlott pedig egy Nagytarcsán lakó futballista, a másodrendű vádlott üzlettársa, H. Szabolcs.


A vádirat szerint a férfiak anyagi gondjaik megoldását abban látták, hogy az egyikük által ismert és jómódúnak tartott szolnoki vállalkozótól több millió forintot szereznek. Az elkövetők 2011. november 17-én a 60 éves Baunok Istvánt lakóházában keresték fel, és egy riasztópisztollyal megfenyegetve 60 millió forintot követeltek tőle. Miután a sértettnek ennyi készpénze nem volt otthon, az összeget interneten akarták átutaltatni az egyik vádlott feleségének bankszámlájára. Baunok István azonban kiszaladt az épületből, segítségért kiabált, meghiúsítva a pénzszerzésnek ezt a módját. A vádlottak azonban a vállalkozót elfogták, majd 61 éves feleségével és a házaspár két gépkocsijával együtt Újszász külterületére vitték.


Ott telefonon többször megpróbálták a pénzösszeget átutaltatni Baunok István számlájáról, de mivel a sértett nem tudta a teljes kódot közölni, a bank visszautasította a kért tranzakciót. Ekkor a vádlottak úgy döntöttek, hogy a sértettek nem maradhatnak életben, mert a rendőrséghez fordulnának. Kezüket, lábukat összekötötték, szemüket, szájukat leragasztották, majd egy használaton kívüli kúthoz szállították őket. A kútnál az asszonyt a fején bántalmazták, emiatt a szája vérrel telt meg, amelyet a ragasztás miatt nem tudott kiköpni, és vérbelehelés következtében rövid idő alatt meghalt. Testét összekötötték a férjével, majd mindkettőjüket a kútba lökték, és Baunok István megfulladt.


Az ügyészség az első- és másodrendű vádlott esetében életfogytig tartó szabadságvesztést, míg a harmadrendű vádlott esetében fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-01-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite