2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
ProgramajánlóMargitszigeti gyereknapra Hív a Duna!

Margitszigeti gyereknapra Hív a Duna!


Tudományos-ismeretterjesztő kvíz, vízipisztolyos mini-árvíz, látványos hidrológiai kísérletek, makettezés és színház várja a kicsiket és a nagyobbakat a Danube Flow - Hív a Duna! gyereknapi programján május 26-án 10 és 16 óra között a Margitszigeten.

margithid

képünk illusztráció

A családok a startnál, a Holdudvarban szerezhetik be a Duna páratlan természeti és társadalmi adottságaival kapcsolatos feladatlapot, amelyhez segítséget kapnak. A második helyszínen az MTA Duna-kutató Intézetének munkatársai mutatnak be látványos hidrológiai kísérleteket, valamint rövid előadásokat tartanak a látható és láthatatlan dunai élőlényekről. A rákokat, halakat, mikrobákat bárki megnézheti mikroszkóppal, egy terepasztalon pedig bemutatják a folyódinamikát is - részletezte a szervezők közleménye.

A kvízjáték harmadik állomásán a tavaly nagy sikert aratott Meríts a Dunából! elnevezésű program jelentkezik. A Tér-kép-mozaik nevű játékot is kipróbálhatják a gyerekek, amelyben a Duna budapesti szakaszának térképén a gyerekeknek kell elhelyezniük a Parlament, a Szabadság-szobor, a hidak és egyéb ismert építmények kartonból kivágott másolatait. Ugyanitt a kicsik vízipisztolyok segítségével mini-árvizzel önthetnek el egy Lego-várost, és újdonságként játékhalakat foghatnak ki egy medencéből.

A feladatok teljesítéséért és a helyes megoldásokért összesen kilenc pecsétet lehet összegyűjteni. A kvíz végén a játékosok Dunakavicsot kapnak, a nap végén pedig egy dunai hajóutazást is kisorsolnak a részt vevő családok között.

A Holdudvarban 10 és 16 óra között öko-kézműves foglalkozásokat is tartanak: kicsik és nagyok újrahasznosított anyagokból és szelektív hulladékból, például kidobásra ítélt papírdobozokból és műanyag palackokból készíthetnek épületeket, és vághatnak, ragaszthatnak, rajzolhatnak, színezhetnek.

Jaskó Bálint, a KOMA Társulat művésze 11 és 14 órától egyszemélyes, a Dunáról és a vízcseppekről szóló interaktív gyerekszínházi előadással szórakoztatja az egybegyűlteket.

A programról részletesen a www.hivaduna.hu oldalon lehet tájékozódni.

 

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2013-05-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite