2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
ItthonMár hétfőtől Giró-Szász András láthatja el a kormányszóvivői feladatokat

Már hétfőtől Giró-Szász András láthatja el a kormányszóvivői feladatokat


Már hétfőtől átveheti a kormányszóvivői posztot Giró-Szász András politológus az MTI értesülése szerint.

Giró-Szász András


Kormányzati források csütörtökön az MTI-t arról tájékoztatták, hogy "elvileg" hétfőtől a kormányszóvivőhöz érkező megkereséseket már Giró-Szász Andráshoz továbbítják, aki szervezetileg a Miniszterelnökséghez tartozik majd. Giró-Szász Andrást az MTI tudósítója csütörtökön látta a Fidesz-KDNP-frakció hajdúszoboszlói ülésének helyszínén.


Az Origo és a Népszabadság is arról írt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szerda este a kormánypárti frakciószövetség hajdúszoboszlói ülésén - a zárt tanácskozás több résztvevőjének elmondása szerint - hivatalosan is bejelentette, hogy a nyár elején családi okok miatt fizetés nélküli szabadságra ment Nagy Anna, majd a feladatait azóta ellátó Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár helyett a jövőben Giró-Szász András, a tavaly tavasszal alakult Századvég Gazdaságkutató Zrt. tulajdonosa lesz az új kormányszóvivő.


A Népszabadság Online augusztus 26-án írt arról, hogy Giró-Szász András töltheti be a kormányszóvivői tisztséget. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI érdeklődésére akkor semmilyen módon nem kívánta kommentálni a portál értesülését, Kovács Zoltán államtitkár szintén aznap pedig azt közölte, vele erről senki nem beszélt, egyébként pedig sosem kommentál személyekre vonatkozó találgatásokat.


Sajtóértesülések szerint az is elképzelhető, hogy Garamvölgyi Lászlót, az Országos Rendőr-főkapitányság egykori szóvivőjét rendészeti kommunikációs szakterületen végzendő munkára kérnék fel. A volt szóvivő az MTI érdeklődésére csütörtök reggel azt mondta, Pintér Sándor belügyminiszter nemrég azt mondta, hogy szívesen látná őt ismét a rendészeti kommunikáció területén és ő szívesen is vállalna ilyen munkát.


Az MTI kereste Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárt is, aki sajtóinformációk szerint a munkaügyek "arca" lehet, de egyelőre nem sikerült elérnie.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-09-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite