2019. augusztus 19., hétfő - Huba
Keresés a tartalomban
ItthonMarian Cozmára emlékeznek csütörtökön Veszprémben

Marian Cozmára emlékeznek csütörtökön Veszprémben


Marian Cozmára, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott volt játékosára emlékeznek csütörtökön Veszprémben. A kivételes képességű beállós szeptember 8-án lenne 29 éves.

Marian Cozma

Remport Csaba, a Veszprém Kézilabda Fan Club elnöke szerdán az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a 2009. február 8-án hajnalban a veszprémi Patrióta lokál előtt meggyilkolt sportoló szobránál - a Veszprém Aréna előtt - 13 órakor helyezik el a megemlékezés, a kegyelet koszorúit a város képviselői, élükön Porga Gyula polgármesterrel, valamint a szurkolói klub vezetői, tagjai. Főhajtással, mécses gyújtásával emlékeznek a Veszprémben nagy népszerűségnek örvendett egykori kézilabdázóra.

Csendes megemlékezés lesz, beszédek nem hangzanak el - tette hozzá a fan club elnöke. Elmondta: a délutáni órákban virágot helyeznek el a szobornál az MKB Veszprém KC vezetői és játékosai is, főhajtással emlékezve egykori társukra, barátjukra.

Remport Csaba tájékoztatása szerint csütörtökön egész nap helyezhetnek el a szurkolók virágokat, koszorúkat, emléktárgyakat Marian Cozma szobránál és lehet mécseseket, gyertyákat is gyújtani. Mint mondta: aki nem tudja a szobornál leróni a kegyeletét, az jelképesen gyertyát gyújthat a mariancozma.com internetes oldalon.

Marian Cozma gyilkosait idén júniusban ítélte el első fokon, nem jogerősen a Veszprém Megyei Bíróság. Raffael Sándor első- és Németh Győző másodrendű vádlott életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott - leghamarabb 30 év múlva szabadulhatnak -, míg Sztojka Iván harmadrendű vádlottnak 20 évet kell fegyházban letöltenie.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-09-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite