2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMár kilencven káresetet jelentettek az újévi földrengések óta Nógrád megyében

Már kilencven káresetet jelentettek az újévi földrengések óta Nógrád megyében


Az elmúlt egy hét alatt kilencvenre emelkedett az újévi földrengések után bejelentett káresetek száma, két templom és egy tájház is megrongálódott - tájékoztatta a Nógrád megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-t.

foldrengeskarok1


Angyal Eszter elmondta, hogy csütörtökig 33 településről 90 bejelentés érkezett, ezek közül kettő igényelt beavatkozást: Szécsényben és Magyarnándorban egy-egy, veszélyesen megdőlt kéményt bontottak vissza a tűzoltók. A bejelentett károk többsége vakolathullásokról, padló- és falrepedésekről számolt be. Galgagután a falumúzeum épülete rongálódott meg. Két templom, a kishartyáni és magyarnándori fala megrepedt a földmozgások miatt, utóbbi településen károk keletkeztek a polgármesteri hivatal épületében is.


Sándor István, Magyarnándor független polgármestere az MTI kérdésére elmondta: a község római katolikus templomában a boltívek mentén keletkeztek repedések. A károkat már felmérték, de a helyreállítás pontos költségei egyelőre nem ismertek - közölte a polgármester, aki 2,5-3 millió forint közötti összeget valószínűsít.


Újév napján négy földmozgást regisztráltak Nógrád megye középső részén: előbb egy a Richter-skála szerint 3,9-es, majd egy 4,0-ás erősségű rengés rázta meg Iliny község környékét. Ezeket 3,1-es, majd 2,8-as erősségű utórengés követte. Az ötödik, 2,1 erősségű utórengés január 7-én délután volt.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-01-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite