2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonMár nyomtatják a szavazólapokat az Állami Nyomdában

Már nyomtatják a szavazólapokat az Állami Nyomdában


voks1Már nyomtatják az októberi önkormányzati választás szavazólapjait az Állami Nyomdában. A szavazólapokat és egyéb kellékeket jövő héten szállítják ki - közölte az Országos Választási Iroda (OVI) szóvivője, Jackli Tamás csütörtökön a nyomdában, ahol bemutatták a dokumentumok előállítását.


Az Állami Nyomdában a főváros és tíz megye szavazólapjait nyomtatják, összesen körülbelül 17 millió darabot. A többi kilenc megye maga végzi a szavazólapok nyomtatását az Állami Nyomdában készített és biztonsági jelekkel védett papírra, vagyis minden szavazólap ugyanazokat a biztonsági elemeket tartalmazza, függetlenül attól, hol nyomtatták rá a jelöltek nevét.
Az Állami Nyomda budapesti géptermeibe és csomagolócsarnokába azért engedték be az újságírókat, hogy meggyőződhessenek arról, milyen szigorú biztonsági intézkedések mellett készülnek az önkormányzati választási papírok, illetve azokat miként csomagolják, "dobozolják" szavazóköri bontásban.
Az újságírók és a televíziós stábok biztonsági őrök kíséretében, a nyomtatógépek zajában követhetik figyelemmel a szavazólapok, és más kellékek, urnák, borítékok legyártását.
Az OVI munkatársai beszámolnak arról is, milyen biztonsági jelekkel látják el a szavazólapokat, illetve arról is, miként juttatják el a közel 3.200 településre a választási dokumentumcsomagokat. Ez utóbbi komoly szervezőmunkát igényel, mert országszerte összesen több mint tízezerféle szavazólapot nyomtatnak, köztük polgármesterjelölti, képviselőjelölti, vagy kisebbségi jelöltit. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy kilenc megye maga szervezi a szavazólapok nyomtatását.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-09-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite