2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
NagyvilágMár teljesen biztos, hogy bin Ladent ölték meg

Már teljesen biztos, hogy bin Ladent ölték meg


Oszama bin LadenEgy magát megnevezni nem kívánó, magas rangú hírszerzési vezető megerősítette, a tévedés hibalehetősége 1 a 11.800 billióhoz, a DNS-vizsgálatok egyértelmű igazolják a személyazonosságot.


A DNS-tesztek és a holttesten végzett más vizsgálatok alapján teljesen biztos, hogy Oszama bin Ladent, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat vezetőjét ölték meg amerikai kommandósok a pakisztáni Abbotábád városban helyi idő szerint hétfő hajnalban.
Egy névtelenül nyilatkozó magas rangú amerikai hírszerzési vezető szombaton elmondta, hogy a személyazonosság megállapításának hibalehetősége 1 a 11.800 billióhoz.


Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) szakértői összehasonlították a bin Ladenről életében és holtában készített fényképfelvételeket, valamint DNS-mintáját összevetették "egy teljes profillal, amelyet nagy és kiterjedt családjára alapozva készítettek".


Az elemzés alapján a DNS-minta minden kétséget kizáróan Oszama bin Ladené, a tévedés lehetősége "megközelítőleg egy a tizenegyezer-nyolcszáz billióhoz" - mondta az illetékes. (Ezer billió tíz tizenötödik hatványának felel meg.) Az illetékes beszélt arról is, hogy bin Laden mindvégig "az al-Kaida aktív főnöke" volt, és folyamatosan adott stratégiai, műveleti és taktikai utasításokat abbotábádi rezidenciájáról.


Bemutatott az újságíróknak öt videoklipet, amelyek az épületben készültek bin Ladenről, nagy részükön az al-Kaida-vezér láthatóan próbál, gyakorol valamilyen videóüzenetre, amelyet azután feltehetően a híveinek küldenek szét.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-05-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite