2019. június 27., csütörtök - László
Keresés a tartalomban
NagyvilágMartonyi: nem megfelelő a Szlovákiától kapott államközi tervezet

Martonyi: nem megfelelő a Szlovákiától kapott államközi tervezet


Martonyi János001Magyarország nem tartja megfelelőnek azt az államközi tervezetet, amit a kettős állampolgársággal kapcsolatban Szlovákiától még februárban kapott - jelentette ki a Duna Tv Híradójának Martonyi János.


Magyarország folyamatosan tájékoztatja majd Szlovákiát a határon túli magyarok választójogával kapcsolatos lépésekről. Ebben állapodott meg Martonyi János magyar és Mikulás Dzurinda szlovák külügyminiszter pozsonyi tárgyalásain. A kettős állampolgárságról egyelőre nincs megegyezés.


Magyarország nem tartja megfelelőnek azt az államközi tervezetet, amit a kettős állampolgárság kapcsán Szlovákiától még februárban kapott - jelentette ki a Duna Tv Híradójának Martonyi János. A tárgyalásokon beszéltek az új magyar alaptörvényről is.
Mikulas Dzurinda szlovák külügyminiszter hangsúlyozta: Kíváncsi voltam arra, hogy az alaptörvény hogyan oldja meg az aktív és passzív választójogot. Ez még nem a nap témája. Erről majd folyamatosan tárgyalunk. Egy megjegyzésem volt még a magyar alkotmánnyal kapcsolatban: figyelmeztettem magyar kollégámat, hogy ennek gyakorlati átültetésétől függ, lesz-e vagy sem országon kívüli hatása.


A két külügyminiszter egyezményt írt alá két Ipoly-híd megnyitásáról és további kettő felépítéséről, egy új komáromi híd megépítéséről, valamint a Sátoraljaújhelyet és Szlovák Újhelyet összekötő út működtetéséről.

 

Forrás: Duna TV/MTI/HÍR PORT24

2011-05-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite