2019. június 19., szerda - Gyárfás
Keresés a tartalomban
ItthonMásfél millió forintnyi bírság gyorshajtásért állami vezetőknek

Másfél millió forintnyi bírság gyorshajtásért állami vezetőknek


Idén 25 alkalommal bírságoltak meg gyorshajtásért állami vezetőt; általában 30-60 ezer forintos büntetéseket fizettek. Azt nem tudni, hogy kik vétettek a szabályok ellen.

rendor001


Tavaly 12, az idén pedig 25 alkalommal bírságoltak meg gyorshajtásért állami vezetőt; a szabálysértésekért 30-60 ezer forintos büntetéseket szabott ki a rendőrség - közölte a Blikkel a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.


A napilap hétfői száma ismerteti, hogy a tárca a személyiségi jogok védelme miatt nem közölte a gyorshajtók nevét, s a büntetéseket sem részletezte, de mintegy 1,5 millió forintnyi bírságot kellett a szolgálati autókat üzemeltető Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságnak befizetnie a gyorshajtók után. Igaz, a fejesek nem ússzák meg a dolgot, hiszen végül nekik kell a zsebükbe nyúlniuk, a bírságokat rendezniük.


Nemcsak traffipaxos képekkel "örvendeztették meg" a szabályokról megfeledkező sofőröket a rendőrök. Két ízben 50 ezer forintos büntetés érkezett azért, mert valamely állami vezető behajtani tilos táblát hagyott figyelmen kívül, sőt a kerékbilinccsel is megismerkedtek, hiszen három esetben tilosban álltak meg, ezt alkalmanként 30 ezer forintjuk bánta.


Az állami vezetők egy év alatt hétszer törtek össze vagy húztak meg szolgálati autót, ezekkel többnyire 35-180 ezer forintos kárt okoztak. A legsúlyosabb balesetben a kár 456 ezer forint volt.


A kisebb baleseteket általában figyelmetlenség okozta. Kétszer a követési távolságot nem tartották be a sofőrök, háromszor parkoláskor mérték fel rosszul a távolságot és húzták meg a kocsit, egyszer pedig kanyarodáskor hajtottak neki egy másik járműnek. Egy komolyabb baleset a jeges út miatt történt, amikor a jármű megcsúszott és lesodródott az útról - olvasható a Blikkben.


Forrás: MTI/Blikk/HÍR PORT24

 

 

2011-08-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite