2019. augusztus 20., kedd - István
Keresés a tartalomban
ItthonMásodfokon is nyolc évre ítélték az ittasan négy ember halálát okozó kiskunfélegyházi au

Másodfokon is nyolc évre ítélték az ittasan négy ember halálát okozó kiskunfélegyházi autóst


Másodfokon jogerősen nyolc év börtönbüntetésre ítélte szerdán a Kecskeméti Törvényszék Losonczi Tibor 46 éves kiskunfélegyházi lakost, aki ittasan balesetet okozott, amelyben négyen meghaltak.

birosagegy


A bíróság az elsőfokú ítélet tényállását megalapozottnak találta, ezért a több ember halálát okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt az első fokon hozott ítéletet helyben hagyta.


A kiskunfélegyházi férfit mellékbüntetésként 4 évre a közügyektől, 8 évre pedig a járművezetéstől is eltiltotta a bíróság.
A férfi 2011. november 14-én Kiskunfélegyháza lakott területén kívül, az 5-ös úton az engedélyezett 90 kilométeres óránkénti sebesség helyett 130-140-nel közlekedett. Vérében 1,80-1,87 ezrelék véralkohol-koncentrációt állapítottak meg.
A szlovák forgalmi rendszámú személygépkocsit a férfi Kiskunfélegyháza felől Kecskemét irányába vezette, és úgy előzte az előtte haladó járműszerelvényt, hogy nem adott elsőbbséget a szemből érkező személygépkocsinak.
A járművek összeütköztek, a baleset következtében négy ember - köztük két gyerek - meghalt, és a balesetet okozó vádlott is súlyosan megsérült.


A férfi már korábban is volt büntetve ittas járművezetés miatt, de a jogosítványát nem vonták be. Ezen kívül a számvitel rendjének megsértése bűntette miatt 3 év próbára bocsátották, mely idő alatt történt a baleset, így a bíróság ezt a tényt is figyelembe vette.
Szörényi Mariann tanácsvezető bíró az ítélet indoklásában elmondta: sem az ügyész hosszabb időtartamú börtönbüntetés kiszabására vonatkozó indítványát, sem a védőnek a büntetés enyhítését kérő fellebbezését a másodfokú bíróság nem fogadta el.


A jogerősen elítélt férfi büntetése háromnegyedének letöltése után bocsátható feltételesen szabadlábra.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-01-16

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite