2019. június 27., csütörtök - László
Keresés a tartalomban
ItthonMatolcsy: 47 ezer forintból ma nagyon jól meg lehet élni Magyarországon + VIDEO

Matolcsy: 47 ezer forintból ma nagyon jól meg lehet élni Magyarországon + VIDEO


Az Országgyűlés Számvevőszéki és Költségvetési Bizottságának csütörtöki rendkívüli ülésén meghallgatták a Nemzetgazdasági minisztert. Matolcsy szerint a hat hónapja bevezetett egykulcsos adórendszer következtében elkezdett növekedni a gyermekszületések száma, továbbá azt is mondta, hogy 47 ezer forintból ma jól meg lehet élni Magyarországon.

Matolcsy György001


A Nemzetgazdasági miniszter szerint meg lehet élni havi nettó 47 ezer forintból, Matolcsy György ezt azokra az ellenzéki bírálatokra mondta tegnapi meghallgatásán, amelyek szerint tűrhetetlen, hogy a közfoglalkoztatottak a minimálbérnél jóval kevesebbet kereshetnek. A Nemzetgazdasági miniszter szerint, ha valaki 28 500 forintból meg tudott élni (ennyi volt korábban az úgynevezett bárpótló juttatás) akkor, annak nagyon jól jön ez a magasabb összeg.


Szekeres kiakadt, mint az órarúgó


Kiakadt nálam az órarúgó Matolcsy György meghallgatásán - ezt Szekeres Imre MSZP-s politikus mondta tegnap este az atv Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint a nemzetgazdasági miniszter kijelentéseinek nem volt köze a tényekhez, propaganda volt, ami nem viszi előre az ország gazdaságát. A politikus példaként említette, hogy Matolcsy arról beszélt, az egykulcsos adórendszer bevezetésének következtében elkezdett növekedni a gyermekszületések száma. Szekeres Imre azt mondta, felhívta a nemzetgazdasági miniszter figyelmét a költségvetési bizottság meghallgatásán, hogy az új adórendszert hat hónapja vezették be, de egy gyermek megszületése kilenc hónapot vesz igénybe.

 


Matolcsy: az Európai Unió és a Nemzetközi Valutalap is mi vagyunk


Szekeres Imre szocialista politikus szerint Matolcsy György arról is beszélt, hogy szerinte havi 47 ezer forintból ma nagyon jól meg lehet élni Magyarországon. A képviselő szerint a legabszurdabb az volt, amikor a miniszter arról beszélt, hogy gyakorlatilag az Európai Unió és a Nemzetközi Valutalap is mi vagyunk. „Azt fejtegette, hogy amikor saját magunkkal beszélgetünk, nem hagyjuk, hogy saját magunk magunkat beszorítsa egy lehetetlen helyzetbe" - idézte Matolcsy György szavait a politikus. Szekeres Imre szerint, ha ez a magyar gazdaságpolitika, akkor itt valami nincs rendben.

 

Forrás: MTI/atv/HÍR PORT24

Video: ATV - Egyenes Beszéd

 

 

2012-01-27

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite