2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
ItthonMatolcsy: több mint 37 milliárd forint játékadó-bevétellel számol a kormány

Matolcsy: több mint 37 milliárd forint játékadó-bevétellel számol a kormány


A pénznyerő automaták üzemeltetése után fizetendő játékadóból a kormány 37,2 milliárd forint bevétellel számol 2012-ben; ez csaknem megegyezik a 2011-es 33,15 milliárd forintos előírással - derül ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek egy írásbeli válaszából.

matolcsigyorgy

Matolcsy György


Tóth Csaba (MSZP) arra kért választ, elegendő játékadó-bevétel folyt-e be a költségvetésbe, valamint, hogy mikor készül el az a végrehajtási rendelet, amely a szerveralapú pénznyerő automaták működtetéséhez szükséges, és mekkora adóbevétel várható az ilyen automaták üzemeltetéséből.


Matolcsy György válaszában emlékeztet arra, hogy a szerencsejáték szervezéséről szóló 1991. évi XXXIV. törvényben foglaltak alapján a helyhez kötött, szerveralapú pénznyerő automaták, a nem helyhez kötött szerveralapú pénznyerő rendszerek és az ezeket kiszolgáló központi szerver engedélyezésének, felügyeletének, üzemeltetésének részletes szabályairól kiadandó két NGM-rendelet tervezetét a törvényi háttér év eleji véglegesítése után gyors ütemben, még 2012 januárjában közigazgatási egyeztetésre bocsátotta a gazdasági tárca. Az egyeztetés után, márciusban a tervezeteket az uniós irányelv rendelkezéseinek megfelelően a kormány bejelentette az Európai Bizottság szolgálatainál - írja a miniszter.

ezo_banner

HIRDETÉS


A pénznyerő automaták üzemeltetése után fizetendő játékadó-bevételek esetén 2012 első félévében a várt adóbevétel várhatóan túlteljesül, míg a második félévben - a szerveralapú pénznyerő automaták várható elterjedésével - ismételten jelentős számú pénznyerő automata működik majd, ami stabil adóbevételi forrást biztosít - hangsúlyozza válaszában Matolcsy György.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-06-05

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite