2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
ItthonMatolcsy: nem szakadtak meg a tárgyalások

Matolcsy: nem szakadtak meg a tárgyalások


A nemzetgazdasági miniszter szerint a jegybankelnök fizetése nem Simor Andrásról, hanem az ország erkölcsi megújulásáról szól. Matolcsy György beszélt arról is, hogy az IMF-fel és az EU-val Magyarországnak van érvényes szerződése, a tárgyalások pedig nem szakadtak meg, mindössze a mostani forduló ért véget. Mindemellett úgy véli: az unió túl keményen bánik velünk, mert jó példát akar felmutatni.


Nem szakadtak meg az IMF-fel és az Európai Unióval folytatott tárgyalások, azt folytatni fogják, mindössze a mostani forduló ért véget - jelentette ki Matolcsy György a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.


Felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországnak mind a Világbankkal, mind a közösséggel van érvényes megállapodása.
Elismerte, hogy a Világbank delegációjának tagjai aggályaikat fogalmazták meg a bankadóval és a jegybankelnök fizetésének csökkentése kapcsán. Mint mondta: utóbbi nem Simor Andrásról, hanem egy ország erkölcsi megújulásáról szól.


Az IMF hiányolta a kormány strukturális reformjait - erősítette meg a nemzetgazdasági miniszter, aki egyben cáfolta, hogy a kabinet ne kezdett volna átfogó átalakításokba. Példaként említette a törvényhozás, az önkormányzatok létszámának csökkentését. karcsúsítását. Véleménye szerint ennek az intézkedésnek pénzügyi-gazdasági hozadéka is lesz.


Indokolatlannak tartja azt a világbanki aggodalmat, miszerint a bajban lévő devizahitelesek problémáin enyhíteni hivatott, őszre felállítandó eszközkezelő költségvetési pénzt vinne el és növelné a hiányt. Kiemelte: az eszközkezelőhöz a bankoktól kérnek pénzt és a kormány csak garanciavállalást ad.


Úgy vélte: az Európai Unió túlzott családon belüli, szigorú politikát követ Magyarországgal szemben is, ennek oka részben az, hogy mindössze három uniós ország ellen nem folyik túlzott deficiteljárás, és a közösség szeretne egy jó példát felmutatni.

 


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-07-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite