2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedMatolcsy szerint belátható időn belül nem kell belépnünk az eurózónába

Matolcsy szerint belátható időn belül nem kell belépnünk az eurózónába


Az eurózóna ellen valutaháború folyik, ebből ki kell maradnunk - írta Matolcsy György a csütörtökön megjelent Heti Válaszban, a nemzetgazdasági miniszter jegyzetében kifejti, belátható időn belül nem kell belépnünk az eurózónába, amihez el kell kerülni, hogy az unió Európai Birodalommá alakuljon, "rákényszerítve bennünket a belépésre".

matolcsy_0509

Matolcsy György


A miniszter Robert Kagan, a Brookings Intézet vezető kutatójának legújabb, a "The world America made" címet viselő könyve kapcsán kifejti, "Magyarország számára kedvező a békés, amerikai világrenden alapuló korszak." Hozzáteszi, a béke kifejezés kissé megtévesztő, mert az eurózóna ellen valutaháború folyik. A miniszter cikkében kifejti azt is, hogy az EU birodalmi központosítása, "tehát Brüsszel további megerősítése a gazdasági felemelkedéshez szükséges önrendelkezés elvételét jelentené a magyar államtól, ami nem érdekünk".


Matolcsy György szerint "az EU központi megerősítése 2008 után nem járt sikerrel, épp fordítva: az Európai Bizottság sorra hozott hibás politikai és pénzügyi döntéseket. Rosszul kezeli a válságot az euróövezetben, nem képes megállítani Európa globális gazdasági súlyának gyors hanyatlását." A miniszter megállapítja azt is, hogy az "Európai Birodalom még létrejötte előtt megbukott. Térjünk vissza a Nemzetek Európája gondolathoz!" - fejezi be "Az Amerikai világrend" című írását.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-05-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite