2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
ItthonMa újraindul a tanítás Devecserben

Ma újraindul a tanítás Devecserben


iskolaÖt héttel a vörösiszap-katasztrófa után ma reggel újraindul a tanítás a devecseri általános iskolában, igaz csak a felső tagozatosok számára, mert a kisiskolások továbbra is csak napi 30 kilométeres kerülővel, a korábban bezárt Somlószőlősön tanulhatnak, ahová különbusz szállítja őket.


Eszterhainé Fatalin Ilona igazgató az MTI-t korábban arról tájékozatta, hogy a Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulóinak létszáma a katasztrófa miatt csökkent, mintegy negyven gyereket írattak át más iskolába a szülők, mivel helyzetük bizonytalan, és otthonaik elvesztését követően rokonoknál, albérletben kénytelenek élni.
A devecseri Várkert utcai iskolaépületben csaknem kétszáz felső tagozatos tanulhat reggeltől, az első és a negyedik osztályosok még maradnak Somlószőlősön, ahol az összevonások miatt bezárt intézménybe járt a vörösiszap-katasztrófát követően az iskola mintegy négyszáz tanulója.

A zeneiskola épületében szintén nem lehet tanítani, mert három tanteremben közösségi szállást alakítottak ki, és oda helyezték el három család 22 tagját, valamint a védekezésben dolgozók közül is többen ott aludnak.

A tantermekben, ahol a kitelepített Dankó-telepi romacsaládok aludnak, leszerelték a falról az iskolatáblákat, elvittek minden olyan eszközt, amely az oktatáshoz szükséges.

Kolontáron élő tucatnyi alsó tagozatos iskolás Ajkára jár, felső tagozatos képzés nincs a településen. A kolontári iskolaépület jelenleg adományraktárként működik.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2010-11-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite