2019. július 20., szombat - Illés
Keresés a tartalomban
ItthonMa van advent negyedik vasárnapja

Ma van advent negyedik vasárnapja


advent_Ma van advent negyedik vasárnapja. Az adventi koszorún meggyújtják az utolsó gyertyát is, amelynek a színe lila. Mind a négy gyertya egyszerre ég ezen a napon. Az ünnepvárás jegyében országszerte számos helyen rendeznek jótékonysági és kulturális programokat.


Adventi várakozásban címmel a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak rendez ünnepséget a Katolikus Karitász Veszprémben. Az ünnepélyes gyertyagyújtáson Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes is részt vesz. A jótékonysági rendezvényen karácsonyi gospel dalokat énekel Gáspár Laci, fellép Puskás Péter és Szomor Lilla előadóművészek és karácsonyi gyermekkoncertet ad a Katáng együttes. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium segítségével szervezett ünnepségen a Flare Beás Együttes koncertjét és a Betlehemes-Csillagszemű táncegyüttes produkcióját is megtekinthetik a résztvevők.


Miskolcon délután adventi fáklyás felvonulást tartanak az Avas-déli Görög és Római Katolikus Közösségek, valamint az Avasi Közösségek szervezésében.
Szegeden civil szervezetek várják a Dóm térre az érdeklődőket, ahol virrasztást tartanak a máglyánál, valamint teát és forralt bort osztanak.


Budapesten a Művészetek Palotájában a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar Vashegyi György vezetésével a 325 éve született Johann Sebastian Bach alkotásainak szenteli műsorát.
A teljes Karácsonyi oratórium a Deák téri evangélikus templomban szólal meg, a Budapesti Vonósokat és a Lutheránia Énekkart Kamp Salamon vezényli.


Gyerekek számára ad karácsonyi koncertet a Concerto Budapest vasárnap a Páva utcai Zeneházban, ahol a kisebbek nemcsak a klasszikus zenével barátkozhatnak, hanem karácsonyi díszeket is készíthetnek a zenekar tagjaival. A kicsik számára összeállított könnyed karácsonyi műsorban többek között Kodály, Vivaldi, Hdndel és Bach műveit hallgathatja a közönség.
Üljön mellénk! címmel a Magyar Rádió Zenei Együttesei adnak karácsonyi hangversenyt: a budapesti Olasz Intézetben A diótörő szvit hangzik el Csajkovszkijtól, majd Honegger Karácsonyi kantátája és Hdndel Messiásából a Halleluja szólal meg.


Befejeződik a Zeneakadémia Baráti köre által szervezett adventi sorozat, a koncerteken a zeneakadémia növendékei mutatkoztak be, az utolsón vasárnap Pusker Júlia hegedül, akit Kovalszki Mária kísér zongorán a Budapest Mariott Hotelben.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2010-12-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite