2019. június 24., hétfő - Iván
Keresés a tartalomban
Választás 2010MDF: Dávid az országos, Bokros a budapesti lista élén

MDF: Dávid az országos, Bokros a budapesti lista élén


Dávid-BokrosDávid Ibolya pártelnök vezeti az MDF országos listáját, Bokros Lajos, a párt miniszterelnök-jelöltje pedig a budapesti lista élén áll - közölte Makay Zsolt, az MDF országos választmányának elnöke. A Magyar Demokrata Fórum országos választmánya elfogadta az elnökség által előterjesztett országos választási listát - írta közleményében a politikus.

Ennek értelemében az MDF országos listáját Dávid Ibolya vezeti, őt követi Herényi Károly elnökhelyettes, Kajdi József, az MDF kabinetvezetője, Makay Zsolt választmányi elnök, Pusztai Erzsébet pártigazgató, Karsai Péter elnökségi tag, Retkes Attila, az SZDSZ elnöke, Nagy Tamás, Somogyi Zoltán kampányfőnök és Juhász Zoltán.


Makay Zsolt közleménye szerint az MDF budapesti területi listáját Bokros Lajos vezeti, akit Debreczeni József követ. Makay Zsolt az MTI-nek elmondta: az országos listát 41 igen, 12 nem és 11 tartózkodás mellett fogadták el a választmány tagjai, míg a budapesti lista első két helyéről 52 igen, 3 nem és 3 tartózkodás mellett döntöttek.


A területi listákat március 22-én, hétfő délután négy óráig jelenthetik be a pártok.
Az Országos Választási Iroda tájékoztató oldalának szombat délutáni adatai szerint az MDF-nek eddig öt önálló területi listája van. Országos listát azok a pártok állíthatnak, amelyek 7 területi listát tudtak állítani. Az országos lista bejelentésének határideje március 23., 16 óra.


Az országban húsz területi választókerület van (a 19 megye és a főváros), ezekben listát csak pártok állíthatnak. Listaállításra az a párt jogosult, amelyik az adott területi választókerületben az egyéni választókerületek egynegyedében, de legalább két egyéni választókerületben jelöltet állított.

2010-03-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite