2019. július 22., hétfő - Magdolna
Keresés a tartalomban
Választás 2010MDF: Ikvait vagy Boruzst választják a budapesti lista élére?

MDF: Ikvait vagy Boruzst választják a budapesti lista élére?


MDF01Laphír szerint elképzelhető, hogy Boruzs András, a liberális párt kampányfőnöke vagy Ikvai-Szabó Imre főpolgármester- helyettes vezeti majd az MDF fővárosi listáját. Sokan úgy számolnak, ha az MDF-nek sikerül átlépni a bejutáshoz szükséges 5 százalékot, akkor sem biztos, hogy az országos listáról 6-7 politikusnál többen szereznek mandátumot, ezért nagy a tülekedés - írja a Népszava.


A lap szerint míg korábban néhányan a 10-12. hellyel is megelégedtek, ma előbbre vágynak. A választmányi tagok közül állítólag többen azt szeretnék, ha az elnökség tagjai, valamint a párt körükben népszerű emberei szerepelnének a lista elején, Retkes Attila SZDSZ-elnök 7. helyét nem kérdőjelezik meg.


Noha még nem dőlt el, ki vezetheti a budapesti listát, a lap úgy tudja, Boruzs András, a liberális párt kampányfőnöke pályázik a helyre, de lehet, hogy az SZDSZ Ikvai-Szabó Imre főpolgármester- helyettesre szavaz majd, részben azért, mert őt ismerik a városban, és mert feddhetetlennek tartják.


Vannak azonban, akik a lapnak azt állították, megtörténhet, hogy Retkes végül a fővárosi lista vezetését is átengedi Bokrosnak, mert ha a miniszterelnök-jelöltnek sikerülne onnan mandátumhoz jutnia, akkor ő az országos listán előbbre kerülne. Bár azt az SZDSZ elnöke nem tudhatja, hogy Bokros nem mond-e le adott esetben az itthoni mandátumáról, mondván, marad az Európai Parlamentben.

2010-03-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite