2019. június 18., kedd - Levente
Keresés a tartalomban
ItthonMedián: kismértékben módosult a Fidesz-KDNP és az MSZP támogatottsága

Medián: kismértékben módosult a Fidesz-KDNP és az MSZP támogatottsága


A Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet júliusi felmérése szerint csak kismértékben módosult a Fidesz-KDNP és az MSZP támogatottsága júliusban. A kormánykoalíció pártjai továbbra is 26 százalékkal vezetnek a biztos pártválasztók körében.

szegnar


A Medián szerdán a honlapján publikálta legfrissebb, 1 200 felnőtt állampolgár személyes megkérdezésén alapuló reprezentatív közvélemény-kutatásának eredményeit. E szerint a biztos szavazók körében a Fidesz-KDNP-re 51 százalék, az MSZP-re pedig 25 százalék szavazna. Egy hónappal korábban a kormánypártokra 53, a legnagyobb ellenzéki pártra 24 százalék szavazott volna. A Jobbik támogatottsága 15, az LMP-é pedig 6 százalékos, ugyanúgy, mint egy hónappal korábban.


A teljes népesség körében a Fidesz támogatottsága 35 százalék, az MSZP-é 16, a Jobbiké 9, az LMP-é pedig 4 százalék. E mellett a teljes lakosság 33 százaléka nem szavazna. A Medián arról is kérdezte az embereket, hogy jó, vagy rossz irányba haladnak a dolgok Magyarországon. A válaszadók 60 százaléka úgy vélte, inkább rosszul, 32 százalék pedig úgy gondolta, hogy inkább jó irányban történt változás.


Az Orbán-kormány teljesítményének megítélése október óta először változott pozitív irányban az előző hónaphoz képest, azonban a Medián felmérése szerint tíz emberből hatan ma is elégedetlenek a kormányzati teljesítménnyel. A politikusok népszerűsége és ismertsége nem változott jelentősen, mindkét lista első helyén továbbra is Orbán Viktor miniszterelnök áll, őt követi Schmitt Pál köztársasági elnök és Pokorni Zoltán, volt oktatási miniszter. Tarlós István Budapest főpolgármestere, és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ismertsége csökkent az előző hónaphoz képest a leginkább (mínusz 4 százalék), Rogán Antal, Budapest V. kerülete polgármesterének népszerűségi indexe ugyanekkora mértékben csökkent. A legnagyobb mértékben az MSZP-s Kovács László népszerűsége nőtt, 5 százalékkal.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-08-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite