2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
ItthonMedián: Mélypontra zuhant a kormány megítélése

Medián: Mélypontra zuhant a kormány megítélése


Elégedetlenség és kiábrándultság jellemzi a közhangulatot a Medián friss közvélemény-kutatása szerint, amely a HVG-ben jelent meg csütörtökön. A felmérés szerint csökkent a különbség a Fidesz-KDNP és az MSZP népszerűsége között, továbbá a teljes népességben tízéves mélypontra jutott a kormánypárt támogatottsága.

orbankormany01


A Medián adatai szerint az emberek 76 százaléka borúlátó, úgy látja, hogy az országban rossz irányba mennek a dolgok, és még a kormánypárti szavazótábor 38 százaléka is így vélekedik. Az Orbán-kormány munkájának megítélése a százas skálán eddigi mélypontra, 28 pontra csökkent, ami megegyezik a Bajnai-kormány idején mért elégedettségi mutató átlagos szintjével.


A teljes szavazókorú népességben a Fidesz újabb 4 százalékpontnyi támogatót vesztett, és a népszerűsége ezzel több mint tíz éve nem látott szintre, 22 százalékra csökkent. Az MSZP 16, a Jobbik 11, az LMP 4, a Demokratikus Koalíció (DK) 2 százalékon áll. A választani tudó biztos szavazók között viszont a Fidesz előnye továbbra is jelentős: 41 százalék voksolna a kormánypártra, míg az MSZP 25, a Jobbik 21, az LMP 8, a DK 3 százalék támogatására számíthat.


A Medián sok változást mért a politikusok népszerűségi listáján, amelyet új belépőként Áder János köztársasági elnök vezet 41 ponttal. Őt Varga Mihály tárca nélküli miniszter és Karácsony Gergely (LMP) követi 32 ponttal, Martonyi János külügyminiszter 31, Orbán Viktor kormányfő, a szocialistákat vezető Mesterházy Attila, a fideszes Pokorni Zoltán és Kósa Lajos, valamint Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes 30-30 ponton áll.

ezo_banner

HIRDETÉS


A népszerűségi listát Gyurcsány Ferenc DK-elnök és Pintér Sándor belügyminiszter zárja 15 ponttal, de csak eggyel előzi meg őket Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár. A Medián kutatása május 18. és 22. között készült, ezerkétszáz ember megkérdezésével. A közölt adatok hibahatára +/- 2,5 százalék.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-06-07

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite