2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
ItthonMédiatörvény! Megérkezett az Európai Bizottság levele

Médiatörvény! Megérkezett az Európai Bizottság levele


NavracsicsNavracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken Gödöllőn közölte: a magyar kormány "meg nem erősített hírek szerint" megkapta az Európai Bizottság levelét, amelyben a testület kifejti az új magyar médiatörvénnyel kapcsolatos aggályait.

A miniszter egy újságírói kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, hogy a levél "nem sok újdonságot tartalmazhat". Mint mondta, nagyon jó a munkakapcsolat a Bizottsággal, korábban már tájékoztatást kapott a Bizottság kifogásairól.
Kifejtette, hogy hétfőn Strasbourgban, amikor a médiatörvény témájában részt vett az Európai Parlament emberi jogi, illetve kulturális bizottsága közös meghallgatásán, találkozott Neelie Kroes médiaügyekben illetékes EU-biztossal, és szóban meghatározták azt a három pontot, amelyekben a Bizottság esetleg problémát lát.


"Gyanítom, hogy ez a három pont lehet abban a levélben is" - mondta. Hozzátette: természetesen azt ígérte a biztosnak - és mint fogalmazott, "ezt meg is követeli a kölcsönös bizalom" -, hogy a magyar szakértők a lehető legrövidebb időn belül közlik az álláspontjukat. "Folyamatos kommunikációban vagyunk és szerintem folyamatos kommunikációban is kell maradnunk mindaddig, amíg nem tisztázzuk ezeket a pontokat" - mondta a miniszter.


Navracsics Tibor ugyancsak pénteken korábban megerősítette a magyar álláspontot: ha az Európai Bizottság úgy gondolja, hogy a magyar médiatörvénynek van olyan pontja, amelyen változtatni kell, mert nincs összhangban az uniós jogszabályokkal, akkor a törvényt természetesen megvitatják és módosítják. Ezen a sajtótájékoztatóján Navracsics Tibor nem zárta ki, hogy a Bizottság értékelése a médiatörvényről időközben megérkezett Budapestre.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-01-21

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite