2019. március 26., kedd - Irén
Keresés a tartalomban
NagyvilágMedvegyev csak felfüggesztett börtönt adna a Putyin-ellenes zenekarnak

Medvegyev csak felfüggesztett börtönt adna a Putyin-ellenes zenekarnak


Az orosz kormányfő szerint elegendő lenne a felfüggesztett szabadságvesztés a Pussy Riot punkegyüttes első fokon két év börtönre ítélt három tagjának, de személy szerint "felfordul a gyomra" tettük és "a körülöttük kialakult hűhó" miatt.

pussy_riot


Dmitrij Medvegyev szerdán a Moszkvától délkeletre fekvő Penzában, a kormányzó Egységes Oroszország párt (JeR) megyei vezetői előtt mondta el először véleményét az ügyről. A JeR elnöki posztját is betöltő miniszterelnök úgy vélte, az eddigi fogság elegendő, sőt nagyon komoly büntetés volt a márciusban őrizetbe vett és augusztusban elítélt fiatal nőknek.


"Nem szeretnék a bíró helyébe lépni, de az a büntetés, amelyet már letöltöttek a börtönkörülmények közepette, az eléggé jelentős időtartam, s elegendő ahhoz, hogy elgondolkodjanak azon, ami a butaságukból, vagy más okokból történt" - mondta Dmitrij Medvegyev.


Az orosz kormányfő a pártvezetők előtt nyíltan beszélt arról is, hogy elítéli a Pussy Riot tettét. Nem válogatta meg a szavait sem. "Felfordul a gyomrom attól, amit tettek, a kinézetüktől, és attól a hisztériától, amely körülveszi mindazt, ami történt" - mondta Medvegyev.


A Pussy Riot orosz punkegyüttes február 21-én a moszkvai Megváltó Krisztus székesegyházban álarcban gitározva imádkozott a Szűzanyához, hogy űzze el Vlagyimir Putyint, az azóta megválasztott orosz államfőt. Marija Aljohinát, Nagyezsda Tolokonnyikovát és Jekatyerina Szamucevicset egy moszkvai bíróság augusztus 14-én egyenként két év javító-nevelő telepen letöltendő büntetésre ítélte, bűnösnek találva őket "vallási gyűlölet által motivált garázdaság" vétkében.


Számos hazai és külföldi közéleti személyiség, jogvédő, valamint az orosz államfő mellett működő emberjogi tanács is tiltakozott az eljárás és a túl szigorúnak tartott ítélet ellen. Az orosz ortodox egyház is könyörületre hívott fel a bíróság ítéletét követően. A Pussy Riot tagjainak ügyében október elsején lesz a fellebbviteli tárgyalás.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-09-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite