2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
NagyvilágMedvegyev kivizsgáltatja a választási csalásról szóló jelentéseket

Medvegyev kivizsgáltatja a választási csalásról szóló jelentéseket


Dmitrij Medvegyev orosz államfő vasárnap bejelentette, hogy utasította a kormányt a parlamenti választásokon történt "állítólagos csalások" kivizsgálására.

Dmitrij Medvegyev


Medvegyev vasárnap megtörte kétnapos hallgatását és a Facebook közösségi honlapon elhelyezett kommentárjában azt írta, hogy nem ért egyet mindazzal, ami elhangzott a szombati oroszországi tüntetéseken, amelyeken ellenzékiek és párton kívüliek egyaránt a december 4-i törvényhozási választásokon történt csalások miatt tiltakoztak és követelték Vlagyimir Putyin kormányfő távozását. Mindazonáltal Medvegyev megjegyezte, hogy utasította a kormányt az állítólagos visszaélések kivizsgálására.


Az Interfax hírügynökség jelentése szerint az orosz államfő azt írta a Facebookon: "az orosz alkotmány szerint az orosz állampolgároknak joga van a szabad véleménynyilvánításra és a szabad gyülekezésre. Kifejthetik álláspontjukat, amit tegnap meg is tettek. Jó, hogy minden a törvényes keretek között zajlott".


A hétvégén Moszkvában, Szentpéterváron és több más orosz nagyvárosban tiltakozó megmozdulások voltak az ellenzéki pártok és civil mozgalmak szervezésében. A szombati moszkvai tüntetésen több tízezer ember a választások érvénytelenítését, tisztességes választásokat, a Központi Választási Bizottság elnökének eltávolítását követelte. A rendőrség nagy erőkkel vonult fel, de nem avatkozott be a megmozdulásba, amely békésen, az engedélyezett keretek között zajlott.


Sem Dmitrij Medvegyev elnök, sem Vlagyimir Putyin kormányfő nem jelent meg a nyilvánosság előtt a hétvégén, de a Rosszija 24 állami hírtelevízió a szombati moszkvai ellenzéki tüntetésről - a választások, azaz a tiltakozási hullám kezdete óta először - helyszíni tudósítást adott. Vasárnap az orosz Társadalmi Kamara nyilatkozatban szólította fel a hatalmat, hogy ne hagyja figyelmen kívül a választási csalások ellen fellépő állampolgárok véleményét.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-12-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite