2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeX. Medves Kupa

X. Medves Kupa


2010. II. 8-9-én rendezték meg a X. Medves - Kupa Téli sportversenyt a tanulásban akadályozott erdélyi és magyarországi tanulók részére. A rendezvényről Murányi Sándor az Illyés Gyulánéő Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat igazgatója tájékoztatta lapunkat.
A programra 11 intézményből érkeztek a versenyzők és kísérőik.


A négy versenyszámban ( szánkózás, szánkólesiklás, fóliás lecsúszás és váltófutás) összesítve az erdélyi Oltszen csapata végzett az első helyen, megelőzve Salgótarjánt és a harmadik Tornanádaskát.
Rajtuk kívül még Debrecen és Ózd csapata végzett az élmezőnyben, de helyt álltak a mohácsi, homoki, rumi dunavecsei, kecskeméti és pásztói gyerekek is.
A csodálatos idő a pompás hó viszonyok a gyönyörű környezte (Salgó vára, Medves fennsík, erdei pályák) a kedves vendéglátás (a Medves - hotel dolgozói, az Illyés Gyuláné Iskola munkatársai a Flóra Egyesület önkéntesei) mind-mind a siker garanciái voltak.


A két együttöltött napot lovas szánkózás és lovaglás tette felejthetetlenné. Komoly szerep hárult a technikára is: a szállítást terepjáróval oldottuk meg, míg a szűz hóban traktorral vágtunk utat a futóknak, a toló lappal kellett terepet rendezni a szánkózáshoz.
A X. Medves Kupa sport értékén túl mutatóan jó lehetőséget nyújtott gyermeknek felnőttnek egyaránt a testi-lelki-szellemi töltekezésre s a már meglévő barátságok elmélyítésére, újak építésére
Rendezvényünk anyagi alapjai a Flóra egyesület, a FONESZ támogatásával teremtette elő. Köszönet érte

 

2010-03-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite