2020. július 2., csütörtök - Ottó
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeMeg akarta ölni felesége új barátját egy salgótarjáni férfi

Meg akarta ölni felesége új barátját egy salgótarjáni férfi


Emberölés előkészülete és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség egy salgótarjáni férfi ellen, aki felesége új barátját akarta megölni tavaly novemberben. A bűncselekmény elkövetésében a rendőrök akadályozták meg - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-vel.

rendorsegegy


Bóna Gyula elmondta: a büntetlen előéletű, 59 éves vádlott tíz évig élt együtt feleségével, két gyermekük született. Viszonyuk azonban megromlott, és miután a nő megismerkedett egy szintén salgótarjáni férfival, múlt év őszén elhatározta, hogy felbontja a házasságot.


A vádlott november 27-én elment felesége lakásához, ahol találkozott az asszony új barátjával, akit megütött, fojtogatott és megfenyegetett. Majd gyermekük és anyósa jelenlétében azzal fenyegette meg a feleségét, hogy őt és a barátját is megöli.Ezután a tanyáján magához vett két csőre töltött maroklőfegyvert, 76 lőszert, valamint 601 ezer forint értékű arany ékszert és 750 ezer forint készpénzt. A pénzt három hónappal korábban feleségétől lopta el.


Délután újra elment felesége lakására, de mivel a lépcsőházban nem találkozott az új baráttal, visszament a férfi utcán parkoló autójához. Ekkor igazoltatták a rendőrök. A vádlott tanyáján további 117 darab, különböző típusú lőszert is lefoglaltak. A férfinak sem a fegyverek, sem a lőszerek tartására nem volt engedélye. Bóna Gyula közölte: a főügyészség emberölés előkészületével, lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel, lopással, garázdasággal, könnyű testi sértéssel és zaklatással vádolta meg az előzetes letartóztatásban lévő férfit.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2013-07-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite