2019. március 24., - Emőke
Keresés a tartalomban
ItthonMegalakították a Tiszta Kezek Mozgalmát a tüntetők

Megalakították a Tiszta Kezek Mozgalmát a tüntetők


A Tiszta Kezek Mozgalmának megalapítását jelentette be a Televíziós és Filmkészítők Független Szakszervezetének (TFSZ) alelnöke szombaton a Kossuth Lajos téren tartott demonstráción. Nagy Navarro Balázs közölte: abbahagyja a Szávuly Aranka újságíróval együtt folytatott éhségsztrájkját; helyüket mások veszik át.

Tiszta Kezek Mozgalom


Magyarországon megszűnt az igazi közszolgálati média, ezért alternatív közmédia rendszerre van szükség - mondta az érdekképviseleti vezető. Nagy Navarro Balázs úgy fogalmazott, hogy a mostani közmédia a regnáló hatalom szócsövévé silányult, amire csak egy alternatív közmédia rendszer lehet a válasz.A Tiszta Kezek Mozgalom az alulról jövő kezdeményezésekre számít - mondta a tévés, majd a hatalomra utalva hozzátette: ha felülről megpróbálják lebontani a demokráciát, akkor ők alulról, újra felépítik azt.


Nagy Navarro Balázs elmondta: az éhségsztrájkkal soha nem az volt a céljuk, hogy emberi életeket veszélyeztessenek, ezért az akció "gördülő éhségsztrájk" lesz, vagyis a demonstrálók váltják egymást. "Ezért fogunk ma itt Szávuly Arankával mi is félreállni" - tette hozzá. Tamás Gáspár Miklós filozófus azt mondta, hogy a harmadik köztársaság megszűnt, ezért a tüntetés résztvevőinek fel kell építeniük a negyedik köztársaságot. Hozzáfűzte: a negyedik köztársaságban ellenzéki média is működhet majd.

 

Tiszta Kezek Mozgalom001


Galkó Balázs színművész felolvasta az úgynevezett Szilveszteri Kiáltványt, amely arra kéri az embereket, hogy mondjanak nemet a "tekintélyuralmi döntésekre, a jogállamiság alapjainak a gyengítésére, és álljanak ki a Magyar Köztársaság mellett". "A szabadság megőrzése, a demokrácia és a sajtószabadság védelme és a korrupt hatalomgyakorlás felszámolása érdekében" megalakul a Tiszta Kezek Mozgalom - hangzott el.


A kiáltvány arra emlékezteti a rendőrség és a honvédség állományában dolgozókat, hogy esküjüket a Magyar Köztársaságra és annak megvédésére tették le, ezért felhívják őket minden alkotmány- és népellenes parancs megtagadására. A demonstráción felszólalt még Iványi Gábor metodista lelkész, Bárdos Deák Ágnes előadóművész és Fodor Tamás színész. A tüntetők teljesen megtöltötték a Kossuth Lajos-szobor és az országzászló közötti füves területet. Rendbontás nem történt.

 

Forrás: MTI/HÍR Port24
Fotó: MTI

 

 

2011-12-31

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite