2019. augusztus 20., kedd - István
Keresés a tartalomban
NagyvilágMegállt az élet Görögországban

Megállt az élet Görögországban


Az uniós mentőcsomag megszavazása után zöld utat kaptak az újabb megszorítások; az emberek 24 órás sztrájkkal tiltakoznak. Szerdán szinte teljesen megbénult az élet Görögországban, miután a szakszervezetek huszonnégy órás sztrájkot tartanak a kormány újabb megszorító intézkedései elleni tiltakozásul.

görögtüntetés01


A munkabeszüntetés egyebek mellett a vonat- és kompjáratokra, a tömegközlekedés egészére, a minisztériumokra, a helyi önkormányzatokra, az állami vállalatokra - például az elektromos művekre -, valamint több bankra terjed ki. Zárva vannak az iskolák, a kórházakban csak sürgősségi ellátást végeznek, és sztrájkolnak az újságírók is. A nap folyamán csatlakoznak a demonstrálókhoz a boltosok, kisiparosok is. A légiirányítók viszont ezúttal nem vesznek részt a sztrájkban.


A magángazdaságban dolgozók vezető szakszervezete (GSEE), valamint az ADEDY közszolgálati szakszervezeti szövetség mellett a főként az interneten szervezkedő "Felháborodott polgárok" csoportja is részt vesz az akcióban. Ők egyébként már több mint három hete minden nap megjelennek Athénban a parlament épülete előtt és a politikusokat szidalmazzák. A két szakszervezeti szövetség közös közleményében az újabb, "kemény és igazságtalan" megszorító intézkedések azonnali visszavonását követelte.


A görög kormány további megszorító intézkedéseket tervez, amelyekre azért van szükség, hogy az ország megkaphassa a 110 milliárd eurós nemzetközi hitelcsomag következő részleteit. Az eddigi intézkedések nem hozták meg a nemzetközi hitelezők által elvárt eredményeket, ezért további lefaragásokra van szükség. Az új program újabb adóemeléseket, kiadáscsökkentéseket, a közszféra további karcsúsítását helyezi kilátásba, és mintegy 50 milliárd eurós privatizációt is magában foglal.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-06-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite