2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedMegbírságolták az RTL II televíziós csatornát

Megbírságolták Romániában az RTL II televíziós csatornát egy valóságshow miatt


Megbírságolta a román országos audiovizuális tanács a Romániában bejegyzett RTL II magyar nyelvű televízió csatornát, amely a Való Világ című műsorával megsértette a kiskorúak védelmére vonatkozó szabályozást.

rtlii

A tanács döntéséről Turos Lóránd, a romániai intézmény tagja tájékoztatta az MTI-t.

Elmondta, az audiovizuális tanács 100 ezer lejre (6,9 millió forint) bírságolta a magyar nyelvű csatornát, egyrészt azért, mert a sugárzott tartalom nem illeszkedett az adáson feltüntetett, a kiskorúak védelmére vonatkozó jelrendszerhez, másrészt a műsorvezető pozitív fényben tüntette fel a szereplők obszcén megnyilvánulásait. A román hatóság megfigyelés alá helyezte a csatorna valóságshowját, és megvizsgálja, hogy nem fordultak-e elő más hasonló kihágások.

A hatóság egy lakossági bejelentés alapján vizsgálta meg a január 14-én sugárzott adást. A szankcióról döntő egyes tagok a maximális, 200 ezer lejes bírságot javasoltak, de Turos javaslatára végül a kisebb értékű pénzbüntetést bocsátották szavazásra, amit a testület hat tagja elfogadott, és négyen ellene szavaztak.

Turos Lóránd elmondta, hogy a román audiovizuális törvény alapján figyelmeztetéstől, a 10 ezer és 200 ezer lej közötti pénzbírságon át a műsorszórás meghatározott időre való felfüggesztéséig, majd a műsorszórási engedély megvonásáig terjedhetnek a szankciók.

Forrás: MTI/ Nógrád24

 

 

2014-04-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite