2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
ItthonMegemeli a kormány a tartós időtartamú szabadságelvonást jogtalanul elszenvedettek juttatásá

Az_igazsag_jar_Onnek_ezo

HIRDETÉS

Megemeli a kormány a tartós időtartamú szabadságelvonást jogtalanul elszenvedettek juttatását


Ötven százalékkal emelkedik január elsejétől az egyes, tartós időtartamú szabadságelvonást jogtalanul elszenvedettek - a Szovjetunióba kényszermunkára elhurcoltak, a rendőrhatósági őrizet mellett munkatáborban fogva tartottak, az 1956-os forradalomban résztvevők és az 1945 és 1963 közötti koncepciós perek elítéltjei - juttatása.

munkatabor


Az erről szóló határozat a keddi Magyar Közlönyben jelent meg. A Kormányzati Információs Központ ezzel kapcsolatos, az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben azt írta: a mindenkori magyar kormánynak kötelessége mindent megtenni annak érdekében, hogy a történelem sötét időszakának tragikus következményeit feltárja, és annak túlélőiről méltó módon gondoskodjon.
Közölték, hogy 2014-ben további 50 százalékkal emelkedik az érintettek juttatása a 2012. évben folyósított életjáradék-alapot figyelembe véve.


A kormány megbecsüli és tiszteli a diktatúrák áldozatait, így a kommunista rendszer túlélőit is - fogalmazott a Kormányzati Információs Központ. Hozzátették: ezzel az intézkedésével a kormány ismét világossá tette, hogy számára minden magyar honfitársa egyformán fontos, bármely elnyomó rezsim kárvallottja is legyen. Mindent megtesz annak érdekében, hogy akik Magyarországon laknak, békében, biztonságban és nyugodt körülmények között élhessenek és hazánk megbecsült tagjai lehessenek - zárul a közlemény.


A határozat értelmében az emelés forrásának előteremtése érdekében a nemzetgazdasági miniszternek és az emberi erőforrások miniszterének kell együttműködve intézkednie.


Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-01-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite