2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
NagyvilágMegérkezett a jó idő

Cannes - Megérkezett a jó idő, ismét bulihangulat a tengerparton


Az őszies hűvös időt néhány óra alatt felváltotta a megszokott napsütéses nyári meleg a francia Riviérián, és a 65. cannes-i fesztivál is visszatért a megszokott kerékvágásba: a díszbemutatók után hajnalig tartó bulizásoktól hangosak a tengerparti szórakozóhelyek, az alkalmi esernyőárusok pedig visszavedlettek a fesztiválozókat széles pareokendő- és napszemüveg-kínálattal üldöző bazárosokká.

napsütés

A visszatért jó időnek köszönhetően a fesztivál fennállásának 65. évfordulója alkalmából rendezett tűzijátékot 48 órás késéssel kedden éjfélkor megtartották a fesztiválpalota előtti strandon, miután a hétvégén a szélviharos időjárás miatt le kellett azt fújni. A mintegy félórás impozáns fényjátékot több ezren csodálták Cannes tengerparti sétányán, a Croisette-en.

Eközben a palota melletti hatalmas sátorban az idei díszvendég, Brazília tiszteletére rendezett fogadáson Tom Jobim bossa novájára táncoltak a meghívott vendégek. A zenét az 1994-ben elhunyt híres brazil zenész zongorista unokája szolgáltatta, hatalmas sikerrel.

A Tom Jobimról készült dokumentumfilmet, Nelson Pereira dos Santos alkotását versenyen kívüli vetítésen mutatták be kedden este a fesztiválon.

A 30 éves Mona Achache francia színésznő-rendező a dalai lámáról tervezi forgatni következő filmjét. Ennek megünneplésére az egyik szórakozóhelyen tibeti szerzetesek énekeltek, onnan nem messze, a a Gotha Club elnevezésű helyen pedig David Guetta keverte a zenét mintegy 2500 bulizó fesztiválozónak.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-05-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite